Lviv Urban Forum запрошує представників українських громад до участі
Lviv Urban Forum запрошує представників українських громад до участі

28-30 червня 2023 року у Львові вперше відбудеться Lviv Urban Forum - фахова подія з відновлення та розвитку українських міст та сіл Lviv Urban Forum, що об'єднає кращих українських та закордонних експертів з розвитку міст, міських планувальників, архітекторів, мерів та громадських активістів.


Форум дає громадам унікальний шанс перейняти передовий європейський та світовий досвід для того, щоб відбудувати наші міста та села людиноцентричними, інклюзивними, в гармонії з навколишнім середовищем та застосовуючи інноваційні технології та підходи. На заході відбудуться короткі лекції понад 40 спікерів світового рівня, панельні дискусії, семінари, фахові вело та піші екскурсії Львовом, презентації можливостей для відбудови та розвитку громад та модерований нетворкінг, під час якого можна буде знайти фахівців та партнерів для реалізації проектів з відбудови.

Зокрема на форумі виступлять:

  • Шигеру Бан, японський архітектор і лауреат Прітцкерівської премії;
  • Кіс Крістіансе, провідний світовий містопланувальник родом з Нідерландів;
  • Стефан Беніш, засновник архітектурної студії Behnisch Architekten, відомої своїми інноваційними та сталими підходами до архітектури, автор проєкту Центру Шептицького УКУ у Львові;
  • Інге Манка, старша наукова працівниця Інституту мистецтва і дизайну Віденського технологічного університету, дослідниця місць пам’яті;
  • Юліан Чаплінський, головний архітектор Львова 2015—2019 рр,
  • Олег Дроздов, засновник Харківської школи архітектури та Drozdov Architects
  • багато інших.

Участь у форумі також візьмуть мери та головні архітектори європейських міст - Орхуса, Вільнюса, Братислави, Тірани, Мішлена.

“Враховуючи ту страшну ціну, яку сьогодні платить наша держава, щоб бути вільною та незалежною, ми зобов'язані докласти всіх зусиль, аби вже зараз будувати зразкове середовище для життя та розвитку на теренах України. Попереду нас чекають радикальні трансформації населених пунктів, їх відбудова і це той час, коли ми маємо позбутися застарілих, часто шкідливих практик міського планування. Ми маємо вибудовувати наші міста і села за принципами людиноцентричності, поваги до природи і сталого розвитку. Цей форум має на меті закласти цінності, які стануть орієнтирами для формування нових підходів розвитку наших громад» — коментує Антон Коломєйцев, програмний директор Lviv Urban Forum, головний архітектор Львова.

Участь для представників українських громад  голів, профільних заступників, головних архітекторів та містопланувальників) – безкоштовна, на конкурсній основі. Щоб відправити заявку на безкоштовну участь, заповніть будь ласка реєстраційну форму.

Відповідь організатори надішлють вам впродовж 10 днів.

Організовує подію Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради в рамках проєкту Cities 4 Cities | United 4 Ukraine, який реалізується у партнерстві із SALAR International.

Форум відбудеться за сприяння проєкту «Мери за економічне зростання», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Партнер форуму — Фонд Ганнса Зайделя.

Слідкувати за новинами форуму можну у соціальних мережах: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn.


Зверніть увагу, організатори за підтримки партнерів покривають витрати на організацію форуму та харчування представників громад упродовж трьох днів. Організатори не покривають проживання та доїзд учасників.

Готелі Львова пропонують знижки учасникам форуму. Як скористатися цими знижками, організатори повідомять учасників особисто.

Для представників бізнесу, інших категорій учасників - участь платна. Оскільки Lviv Urban Forum не є комерційним заходом, вартість квитка фактично покриває витрати на харчування учасників впродовж 3 днів та друк роздаткових матеріалів. Вартість загального квитка складає 3 000 грн, для студентів — 600 грн. Квиток можна придбати за посиланням.

Переглядів: 1483
Новини на тему: анонс
Читайте також: