Обговорення можливостей створення Нижньодуванської ОТГ із народним депутатом України

В Сєверодонецьку відбулась зустріч заступника голови Луганської облдержадміністрації С.Хлякіна та директора Офісу реформ С.Тихоновського з народним депутатом України, заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування В.Курилом. Були обговорені питання впровадження реформи місцевого самоврядування, створення та діяльності об’єднаних територіальних громад в області.             

Наступного дня в селищі Нижня Дуванка Сватівського району вони взяли участь в зустрічі з керівниками та депутатами місцевих рад, активістам громад Сватівського та Троїцького районів, які згідно Перспективного плану входять до складу Нижньодуванської ОТГ.           

Гості розповіли присутнім про роботу, яка проводиться в Україні та області по створенню ОТГ, переваги, які одержать громади після об’єднання, перший досвід Білокуракинської та Новопсковської ОТГ, в яких 25.10.2015 року пройшли перші вибори на новій територіальній основі. По-перше, вони перейшли на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, прийняли свої бюджети на 2016 рік по-новому в значно більших розмірах – бюджети Новопсковської ОТГ в 2 рази, а Білокуракинської ОТГ в 6 разів більше ніж сукупні бюджети громад, які об’єдналися в 2015 році. Крім того, вони одержать субвенції з держбюджету на розвиток інфраструктури громад у розмірі 4,5 млн грн. та 14,7 млн грн. відповідно.             

Після тривалої дискусії було запропоновано  голові Нижньодуванської селищної ради повторно розпочати процедуру об’єднання та звернутися до суміжних громад з цією пропозицією згідно діючого законодавства.

Область:

Луганська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....