Українські громади розширюють мережу міст-побратимів

 

Немішаївська селищна територіальна громада та польське місто Радзимін стали побратимами.

Відповідну угоду сторони підписали 21 березня в рамках польсько-українського Форуму місцевого самоврядування, організований ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування» спільно з Urząd Miasta i Gminy w Serocku , у партнерстві з Polsko-Ukraińska Izba Gospodarcza.

У коментарі порталу «Децентралізація» Немішаєвський селищний голова Петро Перевозник повідомив, що нове партнерство передбачає співпрацю сторін у освітній, медичні, культурній сферах, у спільній розробці та реалізації міжнародних проектів, які допоможуть у розвитку територій сторін.

«Це довгострокова угода спільних консультацій, дій, обміну досвідом у багатьох сферах. Ми домовилися спільно напрацювати стратегічний план розвитку нашої громади, адже  польські колеги мають більший досвід в цьому питанні. Також разом плануємо готувати і втілювати міжнародні проекти, які рухатимуть економіку вперед - і Немішаєвської громади, і міста Радзимін. Найбільше спільних активностей нас чекає вже дуже скоро – після Перемоги України», - прокоментував Петро Перевозник.

Як повідомила голова правління ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування» Діана Баринова, польсько-український Форум місцевого самоврядування організовано для вивчення кращого досвіду управління територіями та місцевим розвитком для відновлення та розвитку України.

«У складі нашої делегації 16 представників громад з Харківської, Полтавської, Львівської, Закарпатської та Київської областей, більшість з яких співпрацюють з нами з 2015 року. Презентувала інвестиційні проекти наших громад, які шукають польських партнерів для розвитку бізнесу своїх громад», - написала в соціальній мережі Діана Баринова.

Нагадаємо, що Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України готує Міжнародний саміт міст та регіонів. Передбачається, що подія має стати майданчиком для започаткування та продовження співпраці з містами-партнерами та регіонами. Також у планах - обговорити розвиток повоєнної України, зокрема, відновлення та розвиток громад, які найбільше постраждали від агресії рф.

Переглядів: 1488
Новини на тему: партнерство
Читайте також: