Німецький Вюрцбург став містом-побратимом Львова

Німецьке місто Вюрцбург офіційно стало містом-побратимом Львова. Сьогодні мер Львова Андрій Садовий та мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт підписали угоду про співпрацю. Німецьке місто Вюрцбург стало 19 офіційним містом-партнером Львова.


Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

«Для мене велика честь, що разом з нами є наш товариш Крістіан, який не побоявся бути сьогодні у Львові. Наша перемога можлива завдяки співпраці з партнерами. Сьогодні маємо честь укласти партнерство між нашими двома містами. Унікальність цього моменту є в тому, що не маючи жодного партнерства, наші колеги помагали нам достатньо багато. Ми отримали підтримку у розбудові екосистеми НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), і це все базувалося на довірі. Тільки сильні і мужні люди в цей час є тут, з нами, в Україні», - сказав мер Львова Андрій Садовий.

 

 

«Ми підписуємо цю угоду в ім’я миру. Тому що ми з паном мером, ви і наші мешканці два роки тому навіть не могли уявити, що будемо жити в часи такої страшної війни. Зараз йдеться про те, щоб спільно перемогти у цій війні за допомогою всіх засобів, які для цього є необхідні, і з тією підтримкою, яку можуть надати партнерські європейські країни. Коли ми з паном Андрієм говорили про те позитивне, що можна винести з цього конфлікту, то це те, що потім можна буде спільно використовувати у післявоєнній Європі. На територіальному рівні, на рівні громад ми є конкретними людьми для того, щоб шукати ту співпрацю в різних галузях – культури, медіа, в економічному розвитку. І ми за останні два дні багато говорили про такі проєкти, і підписуємо цю угоду задля блага людей у Львові і Вюрцбурзі», - зазначив мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт.

 

 

У Львівській міській раді повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення, Вюрцбург долучився до допомоги Львову, надавши кошти, загальною сумою 210 000 євро. Із них близько 50 000 євро було передано Львівській академії мистецтв для ремонту гуртожитків, близько 30 000 євро використано для облаштування прихистку для вимушено переміщених українців. Найбільшу частину коштів використають для підготовки проектно-кошторисної документації та експертизи для створення центру реабілітації НЕЗЛАМНІ на базі поліклініки на вул. Мазепи, 25. Приблизно 10 000 євро передано для Першого ТМО Львова для закупівлі медичного обладнання для реабілітаційного центру.

До слова, Львів має 19 міст-партнерів у різних країнах світу. Це Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни та Вюрцбург.

Фото: Роман Балук

Теги:

партнерство міжнародна підтримка історії війни

Область:

Львівська область

Громади:

Львівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...