Люблінська міська рада прийняла резолюцію щодо підписання угоди про побратимство з Кривим Рогом

Українське місто Кривий Ріг та польське місто Люблін планують підписати угоду про побратимство.


Про це повідомив президент міста Люблін Кшиштоф Жук.

2 лютого на сесії міської ради Любліна прийнято резолюцію про підписання угоди про партнерство з Кривим Рогом. Наступний крок – укладення угоди про побратимство між містами.

«Місто Кривий Ріг було об’єктом багатьох ракетних обстрілів з початку війни. Ми надавали туди гуманітарну допомогу, в тому числі найнеобхідніше – їжу, одяг, медичне приладдя, придбане за пожертви. Найближчим часом французька організація Protection Civile, яка підтримує цивільне населення у кризових ситуаціях, у співпраці з містом Люблін надішле до Кривого Рогу потужний генератор. В умовах війни, яка триває, через символічний жест підтримки, ми хотіли підняти статус нашої співпраці до рівня побратимства міст. Завдяки резолюції, прийнятій сьогодні міською радою, Кривий Ріг став ще одним українським містом-побратимом Любліна, - сказав Кшиштоф Жук.

На сайті Люблінської міської ради повідомляється, що офіційна співпраця між Любліном і Кривим Рогом розпочалася у 2017 році, коли представники влади обох міст підписали протокол про наміри співпраці. Делегації Кривого Рогу неодноразово відвідували Люблін з робочими візитами та брали участь у Конгресі транскордонного співробітництва. Кривий Ріг був одним з українських міст-учасників проекту «Професійні кадри в місцевому самоврядуванні – формування компетентних команд державного управління для підтримки реформи місцевого самоврядування в Україні».


«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

03.02.2023 - 15:09 | Переглядів: 2116
Люблінська міська рада прийняла резолюцію щодо підписання угоди про побратимство з Кривим Рогом

Теги:

партнерство міжнародна підтримка історії війни

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Криворізька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...