На Волині громади створюють інноваційний агрокластер

 

26 січня 2023 року за підтримки Проєкту USAlD «ГОВЕРЛА» відбувся регіональний економічний форум «Кластерний розвиток Волині».


Співорганізаторами заходу були Ковельська РВА, Шацька селищна рада, Агенція регіонального розвитку Волині, Український кластерний альянс та Українська Рада Бізнесу.

У заході взяли участь голова обласної ради Григорій Недопад, народний депутат В’ячеслав Рубльов, голови та представники територіальних громад області.

Основною метою Форуму було напрацювання рекомендацій для виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо кластеризації виробничих систем регіону.

«Війна триває, але ми готові до роботи. За останні десятиліття показали, що в нас є господарі, є родючі землі, ми впевнено рухаємося до того, щоб нарощувати наші потужності, – наголосив Григорій Недопад. – З приємністю хочу відзначити, що Волинська Агенція регіонального розвитку перезавантажилася і вже допомагає нашим громадам залучати бізнес та інвесторів з тим, аби запрацював повний цикл, щоб тут вирощували, переробляли та зберігали».

 

 

«Волинь має чудові перспективи для розвитку: це і близькість до кордону, розвинена автотранспортна і залізнична інфраструктура та два пункти пропуску, які дозволяють максимально швидко провести зустрічі із закордонними партнерами. Тому давайте разом працювати над умовами для створення і розвитку прибуткових бізнес-структур, які приноситимуть гроші в бюджети ваших громад, – зазначив В’ячеслав Рубльов. – Кластеризація дає можливість робити додану вартість до будь-якого продукту. Адже ми стаємо не просто виробниками чи постачальниками продукції, але й створюємо нові робочі місця. Тому ми маємо говорити про перспективи і розвивати Волинський регіон».

Як зазначила голова Ковельської районної адміністрації Ольга Черен, за останній місяць в районі значно зросла кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців. А отже, це свідчить про те, що бізнес хоче працювати, може створювати нові робочі місця і шукає для цього можливості. І головне завдання влади – допомогти їм у цьому.

Підсумовуючи результати проведеного форуму заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Наталя Гнидюк підкреслила важливість стратегічного планування для забезпечення зростання рівня життя регіону.

«Ми розуміємо, що розвиток громади неможливо планувати ізольовано, адже кожна з них має розвиватись спільно зі своїми сусідами. Разом з тим, освоєння нових інструментів економічного розвитку буде особливо важливим для післявоєнного відновлення країни. В цій частині Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» радий запропонувати свою допомогу в пошуку нових точок зростання для громад Волині та області в цілому», – додала вона.

За результатами Форуму укладено резолюцію, у якій закріплено кластерну ініціативу «Інноваційний агрокластер «Західне Полісся», учасником якої стали 14 громад Волині, в тому числі партнери Проєкту: Шацька та Вишнівська громади.

Приєднані зображення:

Теги:

співробітництво регіональний розвиток

Область:

Волинська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...