Громади налагоджують міжмуніципальне співробітництво за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

 

Боратинська громада Волинської області та Оброшинська громада Львівської області провели засідання робочої групи, присвячене напрацюванню пріоритетних ідей для міжмуніципального співробітництва. На запит громад-партнерок Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» розпочав підтримку в налагодженні співпраці між ними.


Оскільки зазначені громади межують з обласними центрами, містами Луцьк і Львів, вони мають як подібні можливості розвитку, так і схожі виклики. Експерти допоможуть визначити сильні сторони й потреби кожної громади, налагодити співпрацю щодо обміну досвідом і реалізувати спільні проєкти для покращення якості надання послуг через договір про співробітництво.

У результаті зустрічі було зініційовано створення робочої групи з розробки договору співробітництва громад і визначено напрямки співпраці, зокрема, у сфері покращення якості надання послуг, молодіжної політики, залучення міжнародної технічної допомоги.

Боратинський сільський голова Сергій Яручик відзначив актуальність розвитку міжмуніципального співробітництва:

«Добре, що ми розвиваємо співпрацю не лише з партнерами з-за кордону, а й з українськими громадами. Надіємося, що ця взаємодія дасть багато хороших результатів, адже вже сьогодні ми бачимо чимало проблемних і спільних розвиткових питань, для вирішення яких варто об’єднувати зусилля. Для цього ми сформували команду, яка представлена керівниками основних відділів сільської ради, тому націлені на позитивні результати».

Оброшинський сільський голова Іван Галич висловив упевненість щодо позитивного впливу співпраці між громадами на їх розвиток:

«Дякуємо експертам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за супровід цього партнерства, яке є унікальним, адже розбудовується між органами місцевого самоврядування різних областей. Нині це особливо потрібно. Вірю, що між нашими приміськими громадами буде плідна співпраця у вигляді обміну досвідом у сфері освіти та комунального господарства, туризму, спорту, а також інноваційних проєктів, які напрацює наша спільна координаційна група».

 

Теги:

співробітництво

Область:

Волинська область Львівська область

Громади:

Боратинська територіальна громада Оброшинська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...