25 громад та 3 ОВА Волинської, Полтавської та Львівської областей пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

2 листопада 2022 року стартував новий проєкт «Тренінги з муніципальних комунікацій та роботи з населенням у територіальних громадах», який реалізовується ГО «Комунікації для змін» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».


Метою проєкту є проведення навчання з комунікацій для очільників громад та фахівців з комунікацій з 25 партнерських громад USAID «ГОВЕРЛА» та 3-х обласних військових адміністрацій Волинської, Полтавської та Львівської областей.

Навчання в межах проєкту буде спрямоване на усвідомлення важливості планування комунікації, формування навичок визначення цілей комунікації, цільових аудиторій та зацікавлених сторін, створення комунікаційних повідомлень, розробки контенту, вивчення структури та принципів створення основних комунікаційних документів та інші теми, які актуальні для кожної з обраних громад. Це дозволить сільським, селищним та міським головам отримати знання та навички для ефективного спілкування як із мешканцями громад, так і з партнерами на місцевому та регіональному рівні, а також краще реагувати на кризові ситуації.

У рамках проєкту також будуть розроблені посібники з найбільш актуальних тем в сфері комунікацій, які будуть розповсюджені у громадах. Тренінги проводитимуть досвідчені тренерки з комунікацій та менеджменту ГО «Комунікації для змін».

Наталія Гнидюк, заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»:

«Якісні муніципальні послуги починаються з ефективних комунікацій. Органи місцевого самоврядування повинні ефективно інформувати громадян щодо ключових питань місцевої політики, починаючи з планування розвитку відповідної території, і закінчуючи тим, де та яким чином вони можуть отримувати послуги. Навчання з комунікацій дозволить краще реагувати на надзвичайні ситуації та підвищить сталість громад».

Олена Лобова, голова правління ГО «Комунікації для змін»:

«Комунікація – це не другорядна функція, це функція управління. Вона повинна супроводжувати усі процеси розвитку громад: від планування до отримання зворотного зв’язку. Кінцева мета публічної комунікації – сформувати репутацію громади як серед її мешканців, так і серед зовнішніх аудиторій. Тому вкрай важливо керівникам обраних громад розуміти та володіти усіма її інструментами».

03.11.2022 - 09:29 | Переглядів: 1437
25 громад та 3 ОВА Волинської, Полтавської та Львівської областей пройдуть навчання з комунікацій за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Теги:

навчання комунікації

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...