Як громади допомагають захищати Незалежність ‒ спецвипуск відеоісторій до Дня Незалежності

Спеціально до Дня Незалежності України Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» разом з медіа, яке приносить добрі новини, «ШоТам» розповідає історії про те, як громади допомагають захищати Незалежність.


Фермери Буцької громади Черкаської області засіяли поля та сади, щоб запобігти продовольчій кризі. Зокрема виростили понад 3 тонни огірків та кабачків. Частиною овочів забезпечено дитячий садочок громади, передано ЗСУ та ВПО.

 

 

Золочівська громада на Львівщині активно співпрацює з іноземними партнерами, зокрема з поляками, які допомагають у забезпеченні української армії. Керівництво громади писало листи до очільників польських громад з проханням підтримати українських захисників. Так потоваришували із ґміною Мілич. Звідти допомагають гуманітаркою, привозять авто та амуніцію для військових.

 

 

Мешканці Мостиської громада на Львівщині відкрили велике наметове містечко для внутрішньо переміщених осіб. Тут є спальні місця із ліжками, матрацами та подушками. Є також їдальня, де переселенці отримуватимуть безкоштовне триразове харчування, душові, туалети.

 

 

Ківерцівська громада на Волині береже Незалежність, бо дбає про безпеку жителів громади. Громада створює Центр безпеки за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та піклується про внутрішньо переміщених осіб.

 

 

Повчанська громада, що на Рівненщині, передала курчат внутрішньо переміщеним особам та місцевим жителям, аби вони впевненіше себе почували в сезон і мали запаси на зиму, яку проведуть в громаді.

 

 

У будинку художника Вижницької громади Чернівецької області облаштувати прихисток для внутрішньо переміщених осіб. Там розмістять людей, які зараз живуть у школах. Поруч з картинами у хостелі поставили майже 30 ліжок для ВПО.

 

 

Вараська громада на Рівненщині підготувала все для релокації компаній, створила 17 пропозицій для евакуйованого бізнесу. Серед них - приміщення комбінату, квадратні метри у торгових центрах, площі під равликову ферму та тепличний бізнес.

 

 

Оноківська громада Закарпатської області стала логістичним центром! Забирали людей з вокзалу та відвозили до тимчасового житла або на кордон. Використовували комунальний транспорт. Коли були великі черги на кордоні - 3 км - привозили людям їжу, засоби гігієни. Переселенці, що живуть у комунальних закладах, отримують триразове харчування.

 

 

Здолбунівська громада Рівненської області активно організовує дозвілля для ВПО: концерти, екскурсії, майстер-класи. Переселенців запрошують на екскурсію у Здолбунівський краєзнавчий музей. А відпочивати кличуть до молодіжного простору Home’ЯК.

 

 

Радник голови Колочавської громади на Закарпатті влаштовує благодійні походи в гори для підтримки ЗСУ. Так забезпечує односельців, які пішли на фронт, амуніцією. Крім того, налагодив співпрацю з чеськими партнерами.

 

 

Переглядайте більше історій з циклу «Громада діє»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...