«ДНК міста»: в Україні стартував відеопроект, який підкаже громадам, як відновлювати свої території або залучати глобальні інвестиції

«Децентралізація» пропонує своїм читачам до перегляду програму “ДНК міста” від Міжнародного саміту мерів та фонду Western NIS Enterprise Fund.

У 8 випусках герої програми розкажуть, як навіть у часи війни можна почати відновлювати міста і громади або залучати глобальні інвестиції.

 

 

За словами організаторів, програма “ДНК міста” буде цікава українцям, які хочуть відбудувати свої міста ще кращими, ніж вони були до війни. Герої програми - це звичайні люди, які ще до повномасштабного вторгнення були небайдужими до міських процесів у своїх громадах та ініціювали проекти якісних змін для всіх мешканців.

Авторка ідеї “ДНК міста” та засновниця Міжнародного саміту мерів Ірина Озимок поділилась, що говорити про відбудову музеїв, велоінфраструктуру чи утеплення будинків під час війни здавалось недоречно:

“Але ми почали спілкуватися з героями програми і всі вони довели, що були активістами до повномасштабного вторгнення, і стали ще більше боротися за свої міста на всіх фронтах як військові, волонтери, консультанти. Якість повітря та екологія, ревіталізація промислових зон, інклюзивність - наші герої розкажуть про все найважливіше, що треба враховувати вже зараз».

Переконати людей вкладати гроші в міста чи країну, особливо там, де лунають вибухи, - одне з найскладніших завдань. Юрій Филюк, виконавчий директор “Промприлад.Реновація” (Івано-Франківськ), у прем’єрному випуску “ДНК міста” перелічує послідовні етапи залучення дрібних і глобальних інвестицій, яким можна слідувати вже зараз. Він переконаний, що залучення інвестицій будується на довірі, а під час кризи проявляється її реальний рівень:

“Великі виклики можна проходити лише об'єднуючи зусилля, що будується на довірі. Тому під час війни важливо активізувати вже напрацьовані зв'язки і докладати зусиль для пошуку нових об’єднавчих інтересів, щоб будувати нові зв’язки. Цей принцип працює як для збереження бізнесів під час кризи, так і для відновлення при виході з кризи, в нашому випадку - війни”.

Для довідки: програма “ДНК міста” виходитиме щосереди з 10 серпня 2022 року на Youtube-каналі International Mayors Summit. У випуски “ДНК міста” увійшли історії з Києва, Івано-Франківська, Житомира, Чернівців, Новояворівська, Пархомівки, Бахмута, Дніпра.

Для запитів журналістів: max@goodpolitics.com.ua, Максим Джигун, +380975808319

Теги:

інфраструктура участь громадян ДНК міста

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Івано-Франківська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...