У місті-герої Буча відкрили тимчасове модульне містечко

 

24 червня Голова Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща Міністр Міхал Дворчик та Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов відкрили тимчасове модульне містечко в місті-герої Буча Київської області.


«Сьогодні відкриваємо тимчасове містечко на 352 місця в місті-герої Буча. Тут проживатимуть люди, які втратили житло. Зокрема, серед них будуть також жити і вчителі, чиє житло зруйновано як в Бучі, так і в навколишніх населених пунктах, і які працюють в місцевій школі. Це розміщення є тимчасовим — Уряд, регіональна та місцева влада сьогодні активно працюють над довгостроковими варіантами забезпечення житлом та відновленням пошкодженого житла», — наголосив Олексій Чернишов.

За словами Міністра, загалом в Бучі у модульних містечках на трьох локаціях планується розмістити 704 людини. «У цьому містечку 88 житлових кімнат, їдальні, дитячі кімнати, жіночі та чоловічі вбиральні та душові кімнати. Цей варіант, який ми почали реалізовувати разом із Урядом Польщі, уже довів свою зручність та оптимальну комфортність», — проінформував очільник Мінрегіону. 

Нагадаємо, раніше Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький разом з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим відкрили у смт Бородянка перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб на Київщині.


Довідково.

Станом на 21 червня 2022 рок,у внутрішньо переміщеними особами зареєстровано 4 775 мешканців Бучі (3201 сім’я, у тому числі 24 багатодітні сім’ї та 22 батьків-одинаків), з них 1055 дітей (до 18 років), 1188 пенсіонерів, 162 особи з інвалідністю.

У м. Буча внаслідок бойових дій пошкоджено/зруйновано 1735 об’єктів житлового фонду, з яких 236 багатоквартирних будинків (1 будинок зруйновано повністю та 235 пошкоджено) та 1499 індивідуальних садибних будинків (136 повністю зруйновані та 1363 частково зруйновані/ пошкоджені).

Приєднані зображення:

Теги:

міжнародна підтримка соціальні послуги Олексій Чернишов війна

Область:

Київська область

Громади:

Бучанська територіальна громада

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...