Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» представив свої напрацювання з розвитку просторового планування

«Розуміючи особливості військового часу, ми маємо пам’ятати, що досить скоро розпочнеться відбудова країни. І на наше глибоке переконання, саме комплексний план просторового розвитку є основним планувальним документом, який дозволить громадам розвиватися, краще працювати з бізнесом, а також підвищувати якість послуг для населення», - сказала Наталя Гнидюк, заступник директора Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» під час семінару «Просторове планування розвитку територій громад: кращі практики та рекомендації.

Так, за словами пані Гнидюк, практична підтримка громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» з розробки комплексних планів просторового розвитку відбувається у двох основних напрямках: проведення навчальних програм та каскадний метод реалізації ініціативи.

В рамках першого напрямку експерти проєкту запропонували громадам-партнеркам більш деталізовані навчальні практикуми. У такий спосіб громади разом з експертами проєкту могли пропрацювати технічні завдання та інструменти пріоритизації, а також зрозуміти, як краще використовувати геоінформаційні інструменти для прийняття рішень.

«У результаті ми провели 11 тренінгів для майже 800 учасників зі 180 громад», - зазначила Наталя Гнидюк

Щодо каскадного методу реалізації розробки комплексних планів просторового розвитку, то тут команда Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» залучала громади до участі, наприклад, у стратегічних сесіях інших громад. Так громади бачили, як проводити такі заходи, як співпрацювати з представниками громад, і якого результату можна досягти у досить короткі строки.

Також пані Гнидюк розказала і про підтримку регіонів та громад в умовах воєнного стану. Так, у рамках пілотної ініціативи для Львівської обласної державної адміністрації було розроблено інструмент для прийняття рішень із забезпечення житлом ВПО та релокації бізнесу. Створена інформаційна платформа дозволить систематизувати наявну в громадах інформацію щодо регіональної інфраструктури, промислового комплексу, можливості для будівництва житла для ВПО та релокації бізнесу.

27.05.2022 - 08:48 | Переглядів: 2455
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» представив свої напрацювання з розвитку просторового планування

Теги:

просторове планування

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...