25 громад та 3 ОДА Полтавської, Волинської та Львівської областей отримали ІТ-обладнання від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

 

25 громад Полтавської, Волинської та Львівської областей, а також три обласні державні адміністрації отримали ІТ-обладнання від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» для кращого реагування на надзвичайні ситуації та виклики на місцях.


Загалом, партнери Проєкту отримали 130 ноутбуків, 60 принтерів та понад 488 комплектуючих одиниць ІТ-обладнання, які будуть спрямовані на нагальні потреби місцевої та регіональної влади для надання якісних послуг мешканцям.

Вишнівський сільський голова подякував Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за вчасно надану оргтехніку і сказав:

«На даний момент вона дуже потрібна для надання адміністративних послуг ВПО, дані послуги надавалися одним спеціалістом, адже не було технічної можливості. Від сьогодні працівники зможуть швидко і якісно обслуговувати людей, які вимушено покинули свої домівки і розраховують на нашу допомогу».

Більшість громад Полтавської, Волинської та Львівської областей приймають внутрішньо-переміщених осіб з різних куточків України, тому навантаження на місцеві органи влади стало значно вищим. 

Керуючий справами виконавчого комітету Любешівської громади Волинської області зазначив:

«Дане обладнання дає змогу оновити наявну морально застарілу техніку ЦНАПУ та значно покращить якість та швидкість надання адміністративних послуг для громадян. Окрема подяка за ліцензійне програмне забезпечення. Це дає змогу дотримуватися чинного законодавства, підвищити рівень кібербезпеки та кібергігієни для працівників».

Заступник селищного голови Добротвірської громади, що на Львівщині, прокоментував:

«Важливим викликом, що стоїть перед громадою, є підтримка бізнесу в умовах воєнного стану, зокрема - створення умов для розміщення та роботи переміщеного у нашу громаду бізнесу з інших регіонів України, підтримка експортно-орієнтованих підприємств. Основою підтримки ВПО повинно стати сприяння у працевлаштуванні. Добротвірська селищна рада отримане ІТ обладнання буде використовувати для максимального сприяння реєстрації ВПО, подання документів на отримання соціальної допомоги, організації та надання освітніх послуг дітям».

Полтавська обласна військова адміністрація також отримала ІТ-обладнання, яке вкрай необхідне для покращення співпраці з територіальними громадами, залучення інвестицій та гуманітарної допомоги в область та її розподілу, допомоги у релокації бізнесу та установ, що переміщаються з зон бойових дій.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» продовжить разом з партнерами реагувати на виклики сьогодення та підтримувати партнерів у їх прагненні покращити надання послуг мешканцям.

Теги:

міжнародна підтримка

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...