У Авангардівській громаді ініціювали проєкт «Кавоїн» та благодійну акцію «Код нації єднає світ для перемоги України»

 

Відтер на воїнів у кав’ярнях Авангардської громади, що на Одещині, чекатиме смачна кава. Пригостити захисників кавою може кожен бажаючий. У спеціально встановленій скриньці можна залишити гроші на каву або на допомогу збройним силам.

"Ініціатором акції «КаВоїн» були Світлана Рябоконь та її чоловік, а також волонтерська команда «Молодь Авангарду». Долучитися до неї може кожен, адже у будь-якому закладі, де ви побачите знак «КаВоїн», кожен може пригостити наших захисників запашною кавою, придбавши та залишивши її для воїна, тому що бадьорий воїн – пильний воїн! Наші захисники мають відчути турботу та підтримку, просту людську вдячність, де б не були. Сьогодні вже у кількох кав’ярнях та магазинах в Авангарді на наших захисників чекає запашна кава, якою вони можуть почастувати безкоштовно. В цих закладах розміщені інформаційні листівки та скриньки для збору грошей. Принцип такий, я купую собі каву і замовляю ще одну. Або можна залишити гроші", - розповіла волонтерка Юлія Слободянюк.

За її словами жителі громади позитивно ставляться до проекту і з кожним днем все більше закладів приєднуються до ініціативи. А деякі підприємці готують каву для воїнів безкоштовно.

"Запрошуємо інші громади підтримати нашу ініціативу. Зі свого боку можемо поділитися інформаційними листівками, які стврив наш художник Роман Єсарєв. На мою думку, нам зараз дуже важливо бути разом, а що може краще об’єднати, ніж запашна та смачна кава", - сказала Юлія Слободянюк.

Волонтерська команда «Молодь Авангарду» діє за підтримки селищної ради та безпосередньо голови Сергія Хрустовського, яка об’єднала жителів громади, включилася в роботу з перших днів війни. Спільно із селищною радою волонтери координують роботу пунктів збору речей першої необхідності для наших бійців та переселенців, налагоджують співпрацю з громадськими організаціями та міжнародними фондами щодо гуманітарної допомоги.

Крім того, з перших днів російського вторгнення небайдужі жителі громади організували справжні «кулінарні батальйони». Вправні господині готують смачні страви для Збройних сил України та територіальної оборони.

На базі закладів культури працюють майстерні, де жителі громади плетуть маскувальні сітки та шиють необхідні речі для захисників.

Також команда «Молодь Авангарду» ініціювала благодійну акцію на підтримку наших захисників «Код нації єднає світ для перемоги України».

"Кожен, хто за покликом душі, власноруч створює чудові вироби (вишиває вишиванки, рушники, плете коралі, намисто, вироби з бісеру, малює картини тощо), може допомогти нашим славним воїнам і наблизити всіх нас до перемоги над російськими окупантами. Жителі надсилають нам виготовлені власноруч вироби, ми їх розміщуємо на інтернет-платформі організовуємо продаж та логістику, а отримані кошти надсилаємо на рахунки для благодійної допомоги Збройним Силам України, окремим військових частинам, територіальній обороні", - розповіла Юлія Слободянюк.

 

 

До Авангардівської громади, як і інших громад Одещини, приїжджають переселенці. Їм тут надають прихисток, допомагають знайти житло, забезпечують продуктами, засобами гігієни та речами першої необхідності. Чоловіки йдуть в тероборону, а жінки долучаються до волонтерської роботи.

"Нам завжди приємно спостерігати, як мешканці громад гуртуються задля вирішення проблем. Як молодь, бізнес та влада генерують ідеї та впроваджують їх особливо у сьогоднішній складний час. Свого часу наша регіональна команда U-LEAD організовувала для громад ряд зустрічей з обміну досвідом зі створення молодіжних рад, підтримувала діяльність громадських організацій в активізації бізнесу. І результати, які ми сьогодні бачимо, – надихають нас і надалі допомагати громадам", - зазначила Юлія Молодожен, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Одеській області.

Теги:

історії війни війна

Область:

Одеська область

Громади:

Авангардівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...