Про децентралізацію влади та місцевого самоврядування дискутують на освітніх семінарах

На Рівненщині розпочато двомісячний цикл навчання сільських, селищних, міських (міст районного значення) голів за програмою тематичного короткотермінового семінару «Децентралізація влади та місцевого самоврядування в Україні: шляхи реалізації».

- Програмою семінару передбачено розкриття актуальних практичних аспектів функціонування державної влади та місцевого самоврядування в Україні в умовах децентралізації, які, зокрема, стосуються організаційного забезпечення діяльності рад та їх виконавчих комітетів, здійснення контролю за виконанням прийнятих рішень, формування програм соціально-економічного розвитку, місцевих бюджетів, реалізації повноважень у сфері регулювання земельних відносин, залучення інвестицій та інших додаткових фінансових ресурсів, здійснення проектної діяльності, - повідомили у комунальному навчальному закладі «Рівненський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій».

До проведення семінару залучені керівники та провідні фахівці-практики обласної державної адміністрації, обласної та Рівненської міської рад, Державного архіву області, місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Головного територіального управління юстиції в області, обласного управління Держгеокадастру.

Область:

Рівненська область

Джерело:

Сайт Рівненської обласної ради

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...