Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» розвиває просторове планування в регіонах

Цього тижня команда експертів з просторового планування Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провела серію заходів на Волині. Стратегічна сесія з розробки комплексного плану просторового розвитку для Шацької територіальної громади, консультації та зустріч робочої групи для Любешівської громади, а також дводенний тренінг щодо інструментів пріоритизації сценаріїв просторового розвитку територіальної громад Волині. Ці заходи зібрали понад 200 представників громад, які зараз проходять свій шлях з розробки завдання комплексного плану просторового розвитку своїх територій.

Так, під час стратегічної сесії у Шацькій громаді представники місцевих органів влади, бізнесу, громадських організацій та небайдужих жителів – визначали та наносили на карти конкретні проєкти та ідеї з розвитку туристичної, транспортної, соціальної інфраструктури, аграрного та виробничого напрямків.

А вже наступного дня робоча група з просторового планування Любешівської громади працювала над картосхемами громади, аналізувала територію за напрямами: соціальна інфраструктура, транспортна мобільність, підприємництво та промисловість. Також аналізували та визначали зацікавлені сторони, що будуть залучені до процесу визначення пріоритетних напрямів розвитку Любешівської громади.

Учасники дводенного тренінгу у Луцьку вивчали процедуру формування завдання на розроблення комплексного плану, інструменти залучення зацікавлених сторін, визначали сценарії стратегічної сесії, її організаційні завдання та ключові виклики. Крім того, учасники тренінгу працювали над розробкою матриці пріоритизації проєктів комплексного плану, а також дорожньої карти.

Всі ці заходи допоможуть громадам-партнеркам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» сформувати бачення розвитку своїх територій, визначити наявні та потенційно можливі ресурси громади, а також створити нові умови для розвитку бізнесу, залучення інвестицій та покращення соціальної, транспортної та інженерної інфраструктури.

29.01.2022 - 10:15 | Переглядів: 3298

Приєднані зображення:

Теги:

міжнародна підтримка просторове планування

Область:

Волинська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...