У громадах Житомирщини обговорюють децентралізацію

В територіальних громадах Андрушівського району відбулося виїзне засідання за «круглим столом» на тему: «Децентралізація влади та реформування місцевого самоврядування». Захід відбувся за ініціативи обласної ради та Офісу реформ у Житомирській області спільно з Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування Житомирської облдержадміністрації та Житомирської обласної ради.

Зустрічі з активом громади сіл та посадовими особами місцевого самоврядування, зокрема, відбулися в м. Андушівка та с. Стара Котельня. Експерти Офісу реформ та працівники виконавчого апарату обласної ради розповіли представникам територіальних громад про суть та переваги процесу децентралізації в України, адміністративно-територіальної реформи, ознайомили з напрямками та завданнями конституційного процесу в частині посилення органів місцевого самоврядування, особливостями нормативно-правової бази у цій сфері, роз’яснили механізми та принципи об’єднання громад, особливості функціонування управління територіями після об’єднання, надали іншу корисну методологічну, інформаційну консультацію.

У зустрічі взяли участь радник голови обласної ради Петро Рудницький та директор Офісу реформ у Житомирській області Роман Слідзевський.

Починаючи з 2016 року, такі засідання за «круглим столом» з виїздом у територіальні громади Житомирщини відбуватимуться постійно. З цією метою у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування Житомирської облдержадміністрації та Житомирської обласної ради затверджено відповідний План-графік навчання, який погоджено головою обласної державної адміністрації та головою обласної ради.

Область:

Житомирська область

Джерело:

Сайт Житомирської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...