Як залучати молодь та експертів до вирішення викликів громади: стартує Школа відкритих інновацій

У розв'язанні своїх проблем громади часто обмежені ресурсами, нестачею експертизи, новітніх практик, низькою активністю молоді, особливо в умовах пандемії. Тому громадська організація CASERS запрошує представників/ць органів місцевого самоврядування України до Школи відкритих інновацій. Збір заявок на участь триває до 27 жовтня.

Школа відкритих інновацій — це освітній проєкт з впровадження інструментів краудконсалтингу в українських громадах для залучення онлайн зовнішніх експертів та волонтерів у розробку нових рішень з розвитку громад та територій за допомогою проведення кейс-чемпіонатів.

Кейс-чемпіонати — формат пошуку відкритих інноваційних рішень, що допомагає залучати зовнішніх експертів до вирішення викликів громад в економіці, фінансах, туризмі, освіті, культурі та інших сферах. Громади отримують нові нестандартні рішення, а зовнішні фахівці, мешканці громад, студенти, стартапери, галузеві експерти, науковці, викладачі - практичний досвід.

Тематика кейс-чемпіонатів необмежена. Маєте закинуту будівлю у громаді та шукаєте ідеї, як її використовувати? Створіть свій кейс-чемпіонат та отримаєте рішення від студентів, галузевих спеціалістів, чи зацікавленного бізнесу. Хочете, аби до громади частіше навідувалися туристи? Оформлюйте туристичний кейс та молодь радо запропонує свої ідеї. Приклади кейс-чемпіонатів можна переглянути за посиланням: https://casers.org/cases

Навчання у Школі інновацій має два етапи. Перший — онлайн-курс, 7 відеоуроків по 15-30 хвилин. Другий — запуск власних проєктів пошуку інноваційних рішень за підтримки CASERS.

У проєкті громади зможуть:

  • навчитися інноваційних технологій залучення громадян та зовнішньої експертизи;
  • отримати креативні розв'язання локальних проблем від молоді, галузевих фахівців;
  • підняти рівень і якість залученості громадян, у т.ч. молоді, у житті громади;
  • налагодити співпрацю з ЗВО, галузевими організаціями, окремими експертами.

Як взяти участь:

  • Зареєструватися до 27 жовтня за посиланням.
  • Пройти короткий онлайн-курс, що познайомить з сутністю відкритих інновацій та технологією проведення кейс-чемпіонатів;
  • 15+ громад, які будуть обрані для персональної підтримки від CASERS, отримають супровід і консультації щодо організації кейс-чемпіонатів;
  • За бажанням запустити та провести свої перші кейс-чемпіонати та отримати нові інноваційні ідеї від молоді та експертів з супроводом від CASERS.

Онлайн-курс містить основну інформацію, практичні завдання, посилання на додаткові матеріали та швидкі тестові завдання для закріплення знань. Уроки можна проходити дистанційно у будь-який зручний час. За результатами проходження тестів слухачі отримають дипломи про успішне проходження Школи відкритих інновацій.

CASERS надає свою платформу і методичну підтримку органам місцевого самоврядування щодо організації, оформлення, розміщення кейсів, пошуку та залученню учасників, що нададуть рішення кейсів. Органи місцевого самоврядування самостійно обирають переможців. Тематика кейсів для чемпіонату необмежена.

Участь у Школі для громад є безкоштовною.

Контакти

Для уточнення деталей, будь ласка, звертайтесь до Ольги Коваленко, керівниці проєкту, на електронну пошту o.kovalenko@casers.org чи за телефоном +38 099 2071466.

Про організатора

CASERSплатформа для проведення кейс-чемпіонатів, онлайн-хакатонів та конкурсів відкритих інновацій. На платформі CASERS свої кейс-чемпіонати проводять DESPRO, Deloitte, MARS, НБУ, МХП, KPMG, Unilever, Metinvest, Credit Agricole, Kernel, Alfa Bank, P&G та інші.

Школа відкритих інновацій для громад реалізується ГО «КЕЙСЕРС» в межах програми «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

18.10.2021 - 12:23 | Переглядів: 6257
Як залучати молодь та експертів до вирішення викликів громади: стартує Школа відкритих інновацій

Теги:

анонс навчання молодь

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...