Більше 2000 пропозицій внесли нардепи до законопроекту про місцеві держадміністрації. Частину з них врахують

На порядку денному реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади – прийняття нової правової основи для діяльності місцевих органів виконавчої влади – обласних та районних державних адміністрацій.

Майже три тижні тому Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді України прийняти в другому читанні  проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні (реєстр. № 4298).

Нагадаємо, законопроект структурує повноваження місцевих держадміністрацій в рамках чинної Конституції. Передбачається, що місцеві державні адміністрації виконуватимуть три основні функції: координуватимуть діяльність територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, забезпечуватимуть законність на території, а також і надалі, до внесення відповідних змін до Конституції, здійснюватимуть функції виконавчого органу обласних та районних рад.

У Комітеті повідомили, що до законопроекту для підготовки його до другого читання було внесено 2050 пропозицій від 47 народних депутатів України. 278 з поданих пропозицій Комітет пропонує врахувати, 184 пропозиції - врахувати редакційно, 93 пропозиції - врахувати частково,  1495 пропозицій Комітет пропонує відхилити.

Нагадаємо, у першому читанні Верховна Рада прийняла законопроект 4 березня цього року. Після цього документ відправили на громадське обговорення для підготовки до другого читання.

12.10.2021 - 09:59 | Переглядів: 7007
Більше 2000 пропозицій внесли нардепи до законопроекту про місцеві держадміністрації. Частину з них врахують

Теги:

район законодавче забезпечення

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...