ЦНАП Чемеровецької громади – 3,5 роки сталого розвитку

29 грудня 2017 року у Чемеровецькій громаді на Хмельниччині за підтримки Програми ЄС «U-LEAD з Європою» було відкрито Центр надання адміністративних послуг.

Новенький ЦНАП став одним з небагатьох в Україні 2017 року спільним ЦНАП, коли ОТГ та райдержадміністрація почали працювати разом в одному приміщенні та надавати мешканцям більше 100 послуг у форматі «відкритого простору».

Допомогу громаді в інституційному створенні центру, ремонті приміщення, оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням та навчанні персоналу, надала Програма «U-LEAD з Європою».  

«Зараз ми надаємо 232 адміністративні послуги, а починали зі 115. У приміщенні ЦНАП маємо доступи до ключових державних реєстрів, автоматизуємо роботу за допомогою власного програмного забезпечення. У 2020 році ми підписали меморандум про співробітництво з Головним сервісним центром МВС і тепер раз в місяць до нас їздить мобільний центр і в приміщенні ЦНАП надають відповідні послуги мешканцям, які вже поінформовані про цю можливість та активно її використовують», – розповідає Олег Коробчук, керівник ЦНАП Чемеровецькіої громади, яка налічує більше 28 тисяч мешканців. - Велику надію мали на те, що Міністерство юстиції України дасть можливість здійснювати делеговані повноваження нотаріальних дій з питань оформлення спадщини. Працівник ЦНАП Чемеровецької селищної ради повністю відповідає кваліфікаційним вимогам, пройшов навчання, а також річне стажування в нотаріальній конторі та готовий виконувати дані функції.  Але, на жаль, досі чекаємо відповіді» .

Доречі, мешканці двох сусідніх громад, а це більше 10 тисяч громадян, також звертаються до Чемеровецького ЦНАП за послугами державного реєстратора, сервісного центру та ін.

Порівнюючи аналогічні періоди минулих років, попит на послуги ЦНАП у громаді значно зростає: у 2020 році втричі збільшилось навантаження на адміністратора по кількості наданих послуг.

Як зараз надають послуги у Чемерівцях дивіться у сюжеті «Суспільне»

 

 

Зростає у громаді й мережа віддалених робочих місць ЦНАП - за підтримки Програми у громаді було створено чотири віддалених робочих місця (ВРМ), а після приєднанням нових населених пунктів місцева влада облаштувала ще два, які повноцінно надають адміністративні послуги на місцях. 

Найбільш затребуваними послугами ЦНАП Чемеровецької громади є послуги з реєстрації місця проживання особи, паспортні послуги, прийом та оформлення документів по земельних відносинах, реєстрація речових прав на нерухоме майно, реєстрація бізнесу, видача витягів з ДЗК, реєстрація актів цивільного стану громадян,  послуги соціального характеру.

«Я хочу подякувати голові Чемеровецької громади Олександру Собаню за постійну підтримку розвитку системи надання адмінпослуг, адже не дивлячись на те, що зараз досить непростий час, Голова завжди знаходить час, можливість і ресурси на покращення якості та доступності послуг для жителів. Також вдячний Програмі «U-LEAD з Європою» за перші кроки по створенню центру, матеріальну та інституційну підтримку, навчання персоналу. Звичайно, один в полі не воїн, і без нашої дружньої команди працівників центру досягти успіху  було б неможливим. Я вважаю, що ЦНАП – це місце спілкування влади і жителів, єдина точка у громаді, де мешканці можуть вирішити всі свої питання, пов’язані з місцевою владою та переданими повноваженнями центральної влади», - зазначив Олег Коробчук.

28.04.2021 - 19:05 | Переглядів: 6953

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Хмельницька область

Громади:

Чемеровецька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...