Навчальний візит в межах Школи місцевого економічного розвитку розпочато

Цього тижня у межах Школи місцевого економічного розвитку почалась серія навчальних візитів, які мають на меті познайомити представників громад Східної України із досвідом та кращими практиками економічного розвитку інших областей.


Восени 2020 року ГО «ДЕСПРО» було проведено Школу місцевого економічного розвитку у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру для органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства та місцевого бізнесу Донеччини та Луганщини. Учасників, які успішно завершили двохсесійне навчання, запросили до навчальних візитів.

Навчальні візити триватимуть з 29 березня по 2 квітня 2021 року і об’єднають представників Широківської, Петропавлівської та Щастинської громад, що на Луганщині, й Вугледарської та Авдіївської громад Донеччини. Їх зустрічатимуть у громадах міста Маріуполя Донецької області, а також Оріхівська та Широківська територіальні громади Запорізької області.

Під час зустрічей заплановано спілкування з представниками неурядових організацій, аби перейняти їхній досвід з реалізації проєктів місцевого розвитку та з представниками місцевого бізнесу задля обговорення викликів, які постають перед малим та середнім бізнесом. Також представники комунальних підприємств, зокрема закладів освіти та охорони здоров’я, поділяться специфікою їхньої діяльності.

Усі заходи організовано згідно з рекомендаціями МОЗ з дотриманням правил карантинної безпеки.


Для довідки

Школи місцевого економічного розвитку проводиться ГО «Деспро» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Громадську організацію «ДЕСПРО» створено на основі діяльності Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO з метою сприяння розвитку демократії в Україні на ґрунті ефективного використання місцевих і регіональних ресурсів і відкритості місцевої влади.

30.03.2021 - 15:22 | Переглядів: 3065
Навчальний візит в межах Школи місцевого економічного розвитку розпочато

Теги:

навчання ГО ДЕСПРО

Область:

Донецька область Луганська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...