Ще 104 громади отримали набори для організації безпечного простору ЦНАП під час карантину

Програма ЄС «U-LEAD з Європою» продовжує допомагати ЦНАП дотримуватися правил безпеки під час карантину.

Ще 104 центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) у громадах отримали набори маркування та захисту, які допоможуть дотримуватися карантинних обмежень під час пандемії COVID-19, від Програми «U-LEAD з Європою», що фінансується ЄС та його країнами-членами Німеччиною, Швецією, Польщею, Данією, Естонією та Словенією.

Загалом, Програма зробила внесок в організацію безпечного простору ЦНАП для працівників та відвідувачів під час карантинних обмежень для 364 громад України, які є учасниками першого, другого та третього раундів Прогами по напрямку створення та модернізації ЦНАП. Перші дві розсилки наборів були здійснені у 2020 році.

«Доступ до державних сервісів у сучасному, цифровому та прозорому форматі має вирішальне значення для якості життя в громадах. У той же час, приміщення Центрів надання адміністративних послуг має бути безпечним, що як ніколи важливо під час пандемії COVID-19. Ось чому я пишаюся тим, що Програма U-LEAD, яка фінансується ЄС, допомагає забезпечити відповідні стандарти у центрах, настільки важливих для життя громадян. За допомогою цього внеску, ще понад 100 ЦНАП отримали підтримку у вигляді належних наборів маркування та захисту», зазначив Ксав'є Камю, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права».

Набір складається з великого захисного екрану для рецепції, індивідуальних захисних екранів для працівників ЦНАП, а також стікерів з рекомендацією тримати безпечну дистанцію для зон очікування та прийому відвідувачів, стікерів-нагадування одягати маску при вході до приміщення та ретельно мити руки у вбиральні. Набір було розроблено на основі міжнародного досвіду, рекомендацій Уряду та експертів щодо виходу з карантину для сервісних установ: https://tsnap.ulead.org.ua/exit.

«ЦНАП є сервісною інституцією, до якої можуть звернутися всі без винятку мешканці. Ми розуміємо, наскільки важливо сьогодні створити не лише комфортні, а й безпечні умови для надання послуг та консультацій мешканцям. Тому, ми направляємо набори для організації безпечного приміщення ЦНАП до громад, які знаходяться на фінальному етапі створення належних центрів. Ми продовжуємо роботу над створенням та модернізацією ЦНАП у понад 500 громадах по всій Україні і сподіваємося, що під час пандемії, ці засоби допоможуть працівникам та відвідувачам центрів  надавати та отримувати послуги безпечніше», прокоментувала Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку).

Повний список громад, які отримали набори, доступний за посиланням.

Відео про те, як користуватися набором для маркування:

 

 

15.02.2021 - 11:08 | Переглядів: 4220

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги коронавірус

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...