Розпочався конкурс кращих практик впровадження освітніх інновацій в сфері професійного навчання представників органів публічної влади

В Україні стартував конкурс «Кращі практики впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад». Його головний організатор – Національне агентство України з питань державної служби.

Конкурс започатковано в рамках реалізації Концепції реформування системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих держадміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, яка розроблялася та реалізується у тісній співпраці з Радою Європи.

Довідково: за сприяння та участі Ради Європи в Україні вже реалізуються два національні конкурси кращих практик: «Кращі практики місцевого самоврядування» та Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

До участі у Конкурсі запрошуються суб'єкти надання освітніх послуг у сфері професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад

Конкурс є щорічним та у 2020 році проводиться в чотирьох номінаціях:

  1. Підготовка магістрів за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування» (період впровадження практик – 2018-2019 роки).
  2. Підвищення кваліфікації державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників (період впровадження практик – 2018-2019 роки).
  3. Підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад (період впровадження практик – 2018-2019 роки).
  4. Підвищення кваліфікації державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад в період карантину (період впровадження практик – 2020 рік).

Для участі у Конкурсі потрібно до 1 вересня на електронну пошту zhuk.y@nads.gov.ua надіслати заповнену конкурсну заявку. Претендентом подається на Конкурс не більше однієї заявки за кожною номінацією. Додаткова інформація з питань участі у Конкурсі за телефоном (044) 256 00 50.

Критерії оцінки Конкурсу:

  • інноваційність (новизна освітньої практики у професійному навчанні (методу, програми, системи, технології тощо), її обґрунтування);
  • результативність (ступінь досягнення поставлених цілей; продуктивність інноваційної освітньої практики; міра задоволеності учасників Практики);
  • ефективність (досягнення кращих результатів з меншими витратами);
  • сталість результатів (можливість удосконалення і доцільність використання впровадженої освітньої інноваційної практики в іншому контексті або місці; корисність для розвитку системи професійного навчання та підвищення якості надання освітніх послуг).

Проведення конкурсу дозволить виявити кращі практики впровадження освітніх інновацій та поширювати їх серед провайдерів, а також сприятиме створенню конкурентного середовища на ринку освітніх послуг.

16.07.2020 - 08:39 | Переглядів: 7071
Розпочався конкурс кращих практик впровадження освітніх інновацій в сфері професійного навчання представників органів публічної влади

Теги:

конкурс освіта трудові відносини

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...