U-LEAD запускає платформу онлайн-навчання U-LEARN

Програма «U-LEAD з Європою» анонсувала запуск платформи онлайн-навчання U-LEARN. Платформа вже працює і доступна за посиланням u-learn.org.ua. Навчальні матеріали безкоштовні. Після навчання є можливість отримати сертифікат.

 

 

Одним із ключових результатів децентралізації та регіональної політики є реорганізація державного управління та надання послуг на субнаціональному рівні, що вимагає від місцевого самоврядування прийняття нових обов'язків та завдань.

Це створює нові вимоги до персоналу та розвитку спроможності посадових осіб місцевого самоврядування, а також організацій громадянського суспільства як ключових учасників розвитку громад. У цій ситуації важливу роль відіграють тренінги, консультації експертів, взаємне навчання на місцях та обмін досвідом.

Оскільки кількість об'єднаних громад постійно зростає, сучасні цифрові технології та інструменти навчання стають все важливішими для налагодження контактів з громадами по всій Україні.

 

Кому може бути цікава навчальна платформа?

Навчальний ресурс націлений на керівництво ОТГ, фахівців усіх рівнів та тих, хто цікавиться питаннями місцевого самоврядування в Україні.

 

За якими темами можна пройти онлайн-навчання?

Програма «U-LEAD з Європою» розробила 7 навчальних модулів із розвитку спроможності об'єднаних територіальних громад:

  1. Щоденні етичні проблеми в роботі ОТГ.
  2. Стратегічна комунікація: вступ.
  3. Вступ до залучення громадян до процесів прийняття рішень.
  4. Цифрові комунікації в громадах.
  5. Соціальні послуги в ОТГ.
  6. Основи реформи охорони здоров’я за допомогою e-Health.
  7. Формування спроможної освітньої мережі в громаді.

 

Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ: «Доступ до електронних модулів вільний та не потребує реєстрації. Реєстрація потрібна лише за наявності вашого бажання отримати сертифікат про успішне проходження навчання. Необхідною умовою для отримання сертифікату є опрацювання усіх навчальних матеріалів та успішне проходження фінального тесту».

 

Лілія Атнажева, експертка з розвитку громад, учасниця команди з розробки навчального курсу: «24/7 – це саме той режим роботи, який характерний для більшості керівних працівників органів місцевого самоврядування, адже постійно виникають ситуації, які потребують від них зворотнього зв’язку й адекватних рішень. Натомість готових рецептів немає. Ви можете використати тільки те, що завчасно і планомірно вкладали в себе до цього. Такий тип навчання – оптимальний для людей, які цінують час та хочуть отримати концентрований міжнародний досвід, ознайомитись із кращими практиками прийняття рішень на місцевому рівні. Це саме те, що варто вкладати в себе».

 

«Путівник керівника»

 

Онлайн-платформа U-LEARN містить ще один цінний навчальний актив – «Путівник керівника», онлайн-збірку з дванадцяти тематичних розділів, присвячених ключовим питанням, з якими стикаються керівники ОТГ. «Путівник керівника» покликаний інформувати та надихати. Це не збірка законів, утім він містить посилання на нормативно-правові акти, узагальнює важливі аспекти кожної теми та використовує практичні приклади для ілюстрації основних ідей. Він розроблений не для того, щоб його прочитали від «А до Я», а для того, щоб заглядати в нього, як у довідник, який підтримує лідерів ОТГ на шляху до успіху.

Програма «U-LEAD з Європою» розуміє актуальність навчання у такому форматі, а тому і надалі інвестуватиме у створення нових навчальних модулів для розвитку спроможності громад в Україні. U-LEAD запрошує усіх на платформу U-LEARN за посиланням u-learn.org.ua.

Теги:

навчання

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...