На Рівненщині активісти ОТГ об'єднуються заради втілення міжнародних проектів

Громадські організації, які активно працюють на теренах області, шукають різноманітні шляхи для розвитку. Один з них - використання іноземного досвіду, а також тих успіхів, які вже досягнули їхні сусіди.

Так, наприклад, днями ГО "Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН" (Смизька ОТГ) та ГО "Агенція місцевого розвитку Дубенщини" підписали меморандум про співпрацю, щоб реалізовувати спільні проєкти для розвитку молоді.

- Вже найближчим часом ми плануємо спільний візит у німецьку громаду Möser, що поблизу Магдебурга, щоб налагодити міжнародне партнерство та вивчити досвід реалізації молодіжної політики на прикладі німецької громади. Тут керівництво думає про інфраструктуру для молодих людей (створено два великих житлових комплекси на 50 та 80 будівельних майданчиків для молодих сімей, розширюється початкова школа та планується будівництво нового дошкільного закладу). Там мало торгівлі та великої промисловості, проте екологічно чиста територія сприяє тому, що молоді люди обирають саме цю громаду для проживання. Плануємо розпочати з культурних німецько-українських обмінів. Хоча цим обмежуватися не збираємося, вже зараз подаємо заявки на Програму Meet up, щоб отримати додаткові можливості для реалізації нових проєктів. Цікавою для нас є також тема дуальної освіти, яка на високому рівні працює в Німеччині, - розповіла очільниця ГО "Інтонація Змін" Вікторія Костюк.

Тож за основу спільної діяльності громадські організації, а отже і меморандуму, взяли роботу над підвищенням спроможності місцевих організацій, які працюють з сільською молоддю, розвиток сталої мобільності в громадах, що дозволить молодим людям ставати активними учасниками соціального життя, а місцевій владі будувати довірливі відносини із жителями громад.

- Протягом останніх двох років ГО «Агенція місцевого розвитку Дубенщини» активно працює над розвитком молодіжного середовища Привільненської ОТГ, цьому свідчать ряд реалізованих проектів, про котрі я раніше неодноразово розповідала. А нещодавно, на теренах Дубенщини зявилась нова громадська організація, яка заявила про активності в даному напрямку роботи. Відтак виникла ідея, об’єднати зусилля двох організацій, що створить нові, а отже більші можливості задля розвитку території об’єднаних громад та Дубенщини загалом, - пояснює проектний менеджер Світлана Роїк. - Разом ми сильніші, маємо вищі індикатори кінцевих результатів будь-якої діяльності. Одним із пунктів даного меморандуму є спільна робота над міжнародними проектами. Щиро надіюсь, що наші наміри переростуть у креативні проекти задля розвитку Дубенщини, проте передусім звісно Привільненської та Смизької ОТГ.

Подібний досвід співпраці є своєрідним продовженням досвіду міжмуніципального співробітництва, який активно використовують ОТГ Рівненщини найчастіше у освітянській, медичній та соціальній сферах.

 

12.03.2020 - 14:08 | Переглядів: 8940
На Рівненщині активісти ОТГ об'єднуються заради втілення міжнародних проектів

Теги:

співробітництво

Область:

Рівненська область

Громади:

Привільненська сільська об’єднана територіальна громада Смизька селищна об’єднана територіальна громада Привільненська територіальна громада Смизька територіальна громада

Джерело:

rivne1.tv

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...