У Мінрегіоні тривають консультації щодо перспективних планів формування громад областей

14 січня у Києві відбулися консультації зі створення перспективного плану Чернігівської області.

Це вже 16 регіон, щодо перспективного плану якого останніми тижнями у Києві пройшли консультації за участі представників ОДА, місцевого самоврядування, народних депутатів та профільних асоціацій.

«За результатами проведених консультацій вже бачимо, що на деяких територіях остаточні рішення із створення об’єднаних громад будуть непростими. Але ці рішення облдержадміністраціям і Уряду треба приймати, займаючи державницьку позицію. Отже майбутні конфігурації громад мають бути зрозумілими і обґрунтованими, а головне -параметри громад мають бути такими, щоб забезпечити їх сталий розвиток та надання якісних публічних послуг. Для цього потрібен діалог не лише на рівні області і державної влади, а й з територіальними громадами. Тому наголошую, що наші дискусії – не мають стати останнім серйозним обговоренням перспективних планів, а навпаки – бути стимулом для проведення в найкоротші терміни діалогів у районах і громадах, де є складності з формуванням спроможних громад», - сказав В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій.

«Сподіваюся, що ми спільно з народними депутатами, міністерством та ОДА зможемо вийти на максимально якісні перспективні плани. Ми як представники державної влади повинні взяти на себе за це відповідальність. Важливо, щоб ці плани розроблялися і приймалися відкрито за результатами діалогів на усіх рівнях», - зазначив під час консультацій Віталій Безгін, народний депутат, голова підкомітету з питань адмінтерустрою Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Нагадаємо, Мінрегіон спільно з підкомітетом з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у грудні минулого року розпочали консультації щодо майбутніх перспективних планів областей.

Консультації вже відбулися по перспективних планах Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької та Черкаської областей.

Наступні консультації заплановані на 16 січня по Вінницькій, 17 січня по Миколаївській, Одеській та Херсонській, 20 січня по Волинській, Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

Як відомо, 20 грудня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» №2189 від 30.09.2019. Закон передбачає зокрема, що об'єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом.

За даними Мінрегіону, затвердженими Урядом перспективними планами формування територій громад покрито вже 90,3 % території країни.

Приєднані зображення:

Теги:

Віталій Безгін В'ячеслав Негода перспективний план

Область:

Чернігівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...