РДА не можуть звільняти адміністраторів ЦНАП – Постанова Уряду

На Урядовому порталі з’явився текст Постанови Уряду № 1096 від 24.12.2019, яка не дозволяє державним адміністраціям скорочувати чисельність адміністраторів центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).


«Під час визначення граничної чисельності працівників місцевих держадміністрацій не скорочується чисельність адміністраторів центрів надання адміністративних послуг, утворених зазначеними держадміністраціями, до набрання чинності змін до Закону України “Про адміністративні послуги” щодо ліквідації таких центрів та за умови утворення на відповідній території органами місцевого самоврядування центрів надання адміністративних послуг, яким будуть передані функції і завдання ліквідованих центрів», - йдеться у документі.

Це рішення Уряду покликане зберегти доступність адміністративних послуг під час трансформацій на рівні районів та громад.

«Зміни, які тривають зараз на рівні громад і районів, не повинні негативно впливати на якість та доступність послуг. Отже це урядове рішення вкрай необхідне. Але воно, як бачимо, тимчасове – уже зовсім cкоро повноваження з  організації ЦНАП, перейдуть до органів місцевого самоврядування. І громади мають бути до цього готовими. Тому радив би їм активніше долучитися до процесу створення власних сучасних Центрів надання адміністративних послуг, та використати при цьому інфраструктуру та досвідчений персонал ЦНАП райдержадміністрацій», - прокоментував Віктор Тимощук, головний експерт напряму з покращення якості адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою».

Нагадаємо, у листопаді цього року Уряд прийняв рішення про скорочення граничної чисельності працівників райдержадміністрацій.

Більше про створення та розвиток ЦНАП в громадах читайте ТУТ

27.12.2019 - 14:08 | Переглядів: 18585
РДА не можуть звільняти адміністраторів ЦНАП – Постанова Уряду

Теги:

Віктор Тимощук адміністративні послуги

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...