Завдяки новому ЦНАП мешканці Вилківської ОТГ більше не їздитимуть 70 км за адмінпослугами

4 грудня у Вилківській міській ОТГ Одеської області відкрився новий Центр надання адміністративних послуг, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Завдяки новому ЦНАП та двом віддаленим робочим місцям (ВРМ) у с. Десантне та с. Мирне, 12 тисяч мешканців громади більше не будуть долати відстань у 70 км до районного центру, щоб отримати адміністративні послуги. Тепер найнеобхідніші послуги, включно з соціальними, пенсійними послугами, реєстрацією нерухомості, бізнесу, земельних ділянок та актів цивільного стану, будуть доступні у сучасному центрі у місті Вилкове та на ВРМ.

Громада провела ремонт приміщення ЦНАП, залучивши кошти інфраструктурної субвенції. Центр пристосовано для потреб осіб з інвалідністю. Експерти Програми «U-LEAD з Європою» надали інституційну підтримку для створення ефективної системи надання адміністративних послуг в ОТГ та інтеграції 112 послуг до основного офісу ЦНАП та 64 послуг на віддалених робочих місцях. 9 співробітників Центру та ВРМ пройшли навчання за спеціальною 5-модульною системою. Всі робочі місця були облаштовані меблями та комп’ютерною технікою за підтримки Програми.

Альона Ступакова, регіональний спеціаліст Програми «U-LEAD з Європою»: «Ефективна система надання адміністравних послуг є надзвичайно важливою для жителів кожної громади. Завдяки новому ЦНАП та двом віддаленим робочим місцям, якісні послуги стали доступними для всіх мешканців Вилківської ОТГ, яким більше не потрібно їздити за 70 км в райцентр, щоб зареєструвати бізнес чи оформити субсидію. Цей чудовий результат став можливим завдяки активності громади, а також підтримки держави і міжнародних партнерів. Я певна, що у Вилківської ОТГ попереду ще багато таких успішних проектів співпраці».

Микола Дзядзін, Вилківський міський голова: «Завдяки співпраці з Програмою наша громада створила сучасний та комфортний центр надання адміністративних послуг, де жителі зможуть отримати послуги якісно та зручно. Крім того, навчальні тренінги від експертів Програми, допомогли співробітникам ЦНАП підвищити кваліфікацію та познайомитися з кращими практиками в сфері адмінпослуг. Я впевнений, що наша громада продемонструє чудові результати і ми продовжимо плідну співпрацю з партнерами».

Підтримка Програми продовжується і найближчим часом ЦНАП  отримає доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи – «Вулик», розробленого проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». Всі співробітники пройдуть навчання по роботі з «Вуликом».

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у Одеській області вже відкрились три належних ЦНАП. До кінця року в області запрацюють ще два Центри надання адміністративних послуг.

05.12.2019 - 09:43 | Переглядів: 9444
Завдяки новому ЦНАП мешканці Вилківської ОТГ більше не їздитимуть 70 км за адмінпослугами

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Одеська область

Громади:

Вилківська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...

22 лютого 2024

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба голос». Як у Терешківській громаді працюють зі шкільним бюджетом

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2018-му році до Терешківської сільської громади, що на Полтавщині, увійшли...

22 лютого 2024

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами ділитися з іншими». DECIDE розвиває співробітництво громад у сфері освіти

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами...

Швейцарсько-український проєкт DECIDE не тільки активізує життя громад, а ще й стимулює їх до створення спільних...