У Байковецькій ОТГ відкрили сучасний ЦНАП

11 жовтня у Байковецькій об’єднаній територіальній громаді Тернопільської області відкрився сучасний Центр надання адміністративних послуг, в якому надаватиметься 118 послуг для 10 тис. мешканців громади.

ЦНАП у Байківцях створювався в партнерстві з Міністерством соціальної політики України. Байковецька ОТГ отримала більше 1 млн грн субвенції з державного бюджету в рамках проекту «Прозорий офіс». Співфінансування з місцевого бюджету - 453 тис. грн.

За кошти місцевого бюджету придбали спеціальне обладнання для транспортування маломобільних людей, яке дозволить їм безперешкодно потрапляти в приміщення ЦНАПу.

Байковецька ОТГ - учасник другого раунду Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою». Від Програми  громада отримала меблі, обладнання для двох віддалених робочих місць, інформаційні таблички та вивіски. Роботу ЦНАП будуть забезпечувати 10 працівників, з яких 5 – адміністратори віддалених робочих місць.

«Байковецький ЦНАП інтегрував широкий перелік сервісів і надаватиме 118 адміністративних послуг, але ми будемо розвивати свій потенціал. Вже підписали Меморандум про співпрацю з Державною міграційною службою, невдовзі зможемо видавати паспорти. Але найголовніше, що коли сюди прийдуть люди, вони будуть відмежовані від чиновника. Людина звернеться з конкретною проблемою, яку зможуть вирішити працівники ЦНАП. Дякуємо за допомога нашим партнерам, в тому числі Програмі «U- LEAD з Європою» за створення двох віддалених робочих місць з офісним обладнанням та комп’ютерним забезпеченням. Наша робота налаштована, щоб жителі громади отримували максимально якісні послуги та відчували, що вони живуть в країні, яка про них дбає», – наголосив Анатолій Кулик, голова Байковецької ОТГ.

Також, за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» відбулося навчання для працівників новоствореного ЦНАПу. Співробітники Центру пройшли 5-модульний комплекс семінарів з підвищення кваліфікації, розроблений українськими, шведськими та естонськими експертами Програми.

15.10.2019 - 09:09 | Переглядів: 13344
У Байковецькій ОТГ відкрили сучасний ЦНАП

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Тернопільська область

Громади:

Байковецька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...