Сьогодення та перспективи однієї із наймолодших ОТГ Сумщини

Чернеччинська ОТГ — одна з наймолодших об’єднаних територіальних громад Сумщини. Створена в другій половині 2017 року, вона стала найбільшою сільською ОТГ області. До її складу входять 32 населених пункта Охтирського району, в яких мешкають майже 11 тисяч осіб

Зараз у громаді діють 12 шкіл та дитячих садків, 25 закладів культури, 5 амбулаторій, 7 фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів. Завдяки активній діяльності громади за перші півтора року вдалося в відремонтувати більшість із цих закладів.

Зокрема, в опорному закладі освіти громади – Чернеччинській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М. В. Пилипенка реалізується проект «Нова українська школа», придбано нове комп’ютерне та мультимедійне обладнання, здійснено низку енергозберігаючих заходів.

Не оминають в громаді і старостинські округи (яких в громаді налічується 8), активно ремонтуються будинки культури та готуються до початку нового навчального року школи.

Благоустроєм в громаді займається спеціалізоване комунальне підприємство «Служба по експлуатації об’єктів та благоустрою» Чернеччинської сільської ради. Завдяки бюджетній децентралізації та зростанню доходів місцевого бюджету в підприємство закуплена нова техніка, яка працює на благо громади.

Але Чернеччинська громада планує не тільки витрачати податки та збори зібрані на її території. Уже зараз тут активно працюють над підвищенням інвестиційної привабливості та підтримкою бізнес-ідей. Готується до спорудження одна з перших в Сумській області сонячних електростанцій, планується відкриття цеху з виробництва торф’яних пилетів та гірсько-лижного рекреаційного комплексу «Славна» у селі Журавне.

У громаді вірять, що тільки командна робота дозволить досягти позитивного результату в соціально-економічному та культурному розвитку громади, і що мешканці кожного, хоч і найвіддаленішого села, мають жити в настільки ж комфортних умовах, що і мешканці її адміністративного центру.

Приєднані зображення:

Область:

Сумська область

Громади:

Чернеччинська сільська об’єднана територіальна громада Чернеччинська територіальна громада

Джерело:

Сайт Сумської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...