Уряд вдосконалив функціонування ЦНАП та їхніх територіальних підрозділів

14 серпня Кабінет Міністрів України ухвалив ініційовані Мінекономрозвитку зміни до чинного законодавства з метою удосконалення роботи центрів із надання адміністративних послуг (ЦНАП), їхніх територіальних підрозділів та віддалених робочих місць адміністраторів.

Ухвалена Урядом постанова серед іншого передбачає внесення змін до Примірних положень та регламенту центру надання адміністративних послуг - зокрема, вводить норму обов’язкового облаштування Центрів інформаційними терміналами та іншими програмно-технічними засобами самообслуговування громадян.

ЦНАПи та територіальні підрозділи мусять розміщуватись на першому або другому поверхах будівель і облаштовуватись повним комплексом необхідних засобів доступу до приміщень маломобільних груп населення.

Постанова Уряду врегулювала питання створення та функціонування територіального підрозділу, віддаленого робочого місця адміністратора центру (у тому числі утвореного в об’єднаній територіальній громаді), а також питання діяльності старост з надання ними адміністративних послуг як адміністраторів віддаленого робочого місця.

Так, зокрема, рішення про утворення територіального підрозділу або віддаленого робочого місця адміністратора центру ухвалюється тим самим органом, що утворював сам центр із надання адмінпослуг, у залежності від потреб населення, що проживають на території населеного пункту чи громади. Віддалене робоче місце адміністратора може бути мобільним – для можливості віддаленого прийому громадян адміністратор має бути забезпечений повним комплексом необхідних технічних засобів.

«Центри надання адміністративних послуг повинні стати ближчими до людей. Не лише в тому, щоб бути територіально близько до найменшого села, але й щоб в них були інформаційні термінали, засоби для доступу маломобільних груп населення. Наприклад, для пенсіонерів, батьків з дитячими візочками та інших. Тому ми приділяємо велику увагу ефективності роботи віддалених робочих місць, які мають бути повноцінними сервісними центрами для надання адміністративних послуг. Особливо в ОТГ та віддалених регіонах України», – коментує вказане рішення Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Більше про створення і функціонування ЦНАП

Фото: U-LEAD

15.08.2019 - 09:45 | Переглядів: 17897
Уряд вдосконалив функціонування ЦНАП та їхніх територіальних підрозділів

Теги:

адміністративні послуги

Джерело:

Урядовий портал

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...