Сосницька громада ухвалила стратегічний план розвитку

У травні 2019 року – на засіданні сесії селищної ради депутати затвердили Стратегічний план розвитку Сосницької об’єднаної територіальної громади до 2027 року.

Андрій Ткач, керівник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Сосницької селищної ради, зазначив: «Програмний документ окреслює унікальні переваги та визначає пріоритети розвитку Сосницької ОТГ до 2027 року».

У плані сформульоване стратегічне бачення: «Сосницька територіальна громада – Довженків край зі славною історичною спадщиною, інвестиційно-привабливий з розвинутою сферою туристично-рекреаційних послуг та інфраструктурою, екологічно безпечним та інноваційним агровиробництвом і переробкою, успішним малим підприємництвом, соціально-відповідальна, творча та економічно самодостатня спільнота рівних можливостей».

Для об’єднаної громади важливо бачити мету, розуміти прагнення та перспективи, - підкреслюють експерти Чернігівського ЦРМС.

«Ми це зробили і детально розписали. Визначили проектні ідеї розвитку на перспективу. Їх у нас зараз всього 33 (на три роки): із туризму, з екології, з промисловості, з розвитку обов'язкових сфер діяльності громади. Чи досягнемо окреслених цілей – покаже час, але просте споживання ресурсів розірве і громаду, і район на шматки, не залишивши і сліду для згадок. Ми маємо об'єднуватися навколо унікальної природи, ресурсів, працьовитих людей, впертості, вміння виживати і заробляти, протистояти і долучатися. Так в нас все вийде. Дякую всім і кожному, хто зробив так, щоб ця перевага тепер у нас була», - сказав Андрій Ткач.

Обговорювали «дороговказ» доволі довго – майже три місяці. На думку Володимира Бойка, радника з регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС, розробка стратегії розвитку Сосницької ОТГ – це один із кращих прикладів спільної роботи. «Документ враховує попередні напрацювання та сучасні тенденції. Під час розробки робили наголос на місцевих особливостях, унікальностях громади. План розвитку сподобався депутатам громади, які є доволі критичними. Розроблений документ об`єднав громаду – і це добре», - прокоментував експерт. Стратегічний план отримав схвальні відгуки від зовнішніх експертів.

Перший план заходів із реалізації дуже короткий – до 2020 року, а потім будуть ще два. «Зробили так навмисно, аби синхронізувати реалізацію із майбутньою обласною стратегією», - пояснив Володимир Бойко.

 

23.05.2019 - 10:25 | Переглядів: 6906
Сосницька громада ухвалила стратегічний план розвитку

Область:

Чернігівська область

Громади:

Сосницька селищна об’єднана територіальна громада Сосницька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...