Всеукраїнський фотоконкурс: «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади»

21 травня стартує всеукраїнський фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади», який триватиме до 11 червня 2019 року.


Цей фотоконкурс має на меті встановити тенденції та сприяти розширенню можливостей жінок у розвитку життя громади. Він сприятиме підвищенню обізнаності про широкий спектр ролей, які жінки відіграють у нинішньому житті, що повинні бути визнані і враховані при прийнятті рішень на місцевому рівні. Фотоконкурс сприятиме створенню нових рольових моделей, особливо для молодого покоління та молодих жінок, які зможуть брати активну участь у економічному та політичному житті та нестимуть відповідальність.

Вивчаючи можливості для чоловіків і жінок у бізнесі та політиці, стереотипи соціальних ролей стають дуже очевидними. Наприклад, 4 з 10 чоловіків в Україні вважають, що підприємництво – це чоловіча професія. Половина респондентів переконані, що чоловіки кращі політичні лідери, ніж жінки. Зрештою, таке упереджене ставлення відображається і на ринку праці. Лише 30% топ-менеджерів складають жінки, тоді як після здобуття незалежності в українському парламенті лише 12% жінок-депутатів (на основі досліджень Фонду народонаселення ООН (UNFPA). Жінки краще представлені серед депутатів місцевих рад, але вони все ще складають лише 14% депутатів обласних рад і місцевих рад регіонального значення. З іншого боку, жінки частіше мають кращу освіту, ніж чоловіки, проте вони не займають посади в центральній владі так часто, як чоловіки. В основному, вони працюють у менш оплачуваній економічній діяльності та на посадах нижчого рівня, ніж чоловіки, наприклад, у державному секторі, освіті, охороні здоров'я та соціальній службі, бібліотеках, архівах, музеях тощо.

На цьому тлі фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади» має підкреслити досягнення жінок і змусити людей зрозуміти, що гендерна рівність є першим фундаментальним принципом прав людини та її цінностей, і також значною мірою сприяє добробуту суспільства, оскільки вона дає жінкам можливість реалізувати свій повний потенціал у всіх сферах життя. Фактично, гендерна рівність приносить користь всім, і це найкраще визначено ціллю сталого розвитку ООН (UN SDG), де вона відображена в SDG 5.

Як долучитися до конкурсу:

  1. Озирніться навколо у вашій рідній громаді, поговоріть з членами родини, друзями та сусідами, щоб дізнатися історії жінок у вашому середовищі, які надихають вас.
  2. Сфотографуйте жінку, яка найкраще ілюструє бачення «сильних жінок у місцевому житті».
  3. Завантажте до трьох фотографій на сайт hromady.photos

Переглянути детальну інформацію та правила участі можна за посиланням.

Всеукраїнський фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади» реалізується Програмою для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Програма співпрацює з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у формуванні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Контактна особа: Соловйова Влада, +38 095 529 42 40 vlada.soloviova@giz.de

21.05.2019 - 14:38 | Переглядів: 15643
Всеукраїнський фотоконкурс: «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади»

Теги:

лідерство жінок конкурс

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...