У Семенівській ОТГ землевпорядники використовують геоінформаційні системи

Після отримання землі від держави громади розпочали процес інвентаризації земель для пошуку вільних ресурсів, формування інвестиційних пропозицій та залучення додаткових коштів до бюджету. Так, у Семенівській ОТГ Бердичівського району землевпорядники освоїли геоінформаційні системи, які дозволяють сформувати земельну ділянку з точністю до квадратного метра.

«Раніше, коли нас запитували, скільки ми маємо вільної землі, ми говорили: декілька сотень гектарів. Сьогодні ми можемо назвати точну площу будь-якої ділянки. Система ГІС створює можливості точно та швидко визначити площу ділянки, а відповідно порахувати й суму коштів, яку потрібно сплатити до бюджету», - розповідає Лідія Кошеля, землевпорядник Семенівської сільської ради.

Своїм досвідом використання сучасних технологій фахівці громади ділились на дводенному тренінгу «Організація діяльності у сфері землеустрою», який організував Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном.

Тренінг організували для землевпорядників з ОТГ регіону для обміну досвідом розв'язання проблем управління землею та її ефективного використання.

«Таке програмне забезпечення дозволяє ефективно управляти наявними ресурсами громади. Але цими програмами потрібно вміти користуватись, крім того громада має купити їх та відповідну техніку. Практика показує, що ці витрати окупаються протягом наступного року», - наголошує Олександр Гнітецький, радник з просторового планування Житомирського ЦРМС.

Нагадаємо, в рамках роботи Клубу земельних інтересів, створеного Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядування, землевпорядники, архітектори та будівельники регіону мають можливості отримати досвід розв'язання проблем у сфері просторового планування та управління ресурсами.

20.03.2019 - 11:37 | Переглядів: 10765
У Семенівській ОТГ землевпорядники використовують геоінформаційні системи

Приєднані зображення:

Теги:

земля Олександр Гнітецький

Область:

Житомирська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...