У Теребовлянській ОТГ молодь організовує концерти, ярмарки та консультує міського голову

А за прогули щотижневих загальних зборів депутатів молодіжної ради нещадно звільняють.


 

Автор: Дмитро Синяк 

 

Кілька дівчат та хлопців зібралися у великій переговорці Теребовлянської міської ради. На кореспондента з Києва дивляться з цікавістю. Сьогодні у них – позапланове засідання. Вони – члени Теребовлянської молодіжної міської ради, котра існує при міському голові як консультативно-дорадчий орган. Очолює раду один з її засновників – високий світловолосий хлопець Назар Турковський, який вже два роки працює директором Теребовлянського Центру культури і дозвілля. Його заступниця, студентка юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету, а також за сумісництвом молодіжний працівник Теребовлянської міськради Лілія Соха, як і належить майбутньому юристу, говорить розважливо, спокійно та послідовно.

- Загалом до нашої ради входять 28 постійних депутатів, голова, секретар та 10 волонтерів, – розповідає вона. – Депутати – це люди, які мають право голосу та відповідні посвідчення. Однак коли депутати без поважної причини тричі не з’являються на збори, ми виключаємо їх і замінюємо на когось із волонтерів. Так само робимо, коли бачимо, що депутат неактивний та безініціативний. Своїх колег ми обираємо зі школярів та студентів: в означений день усі бажаючі потрапити до складу ради приходять до нас зі своїми ідеями і ми голосуємо – не за людей, а за ідеї…

 

Молодіжна рада Теребовлянської ОТГ

 

Ось вже 6 років молоді люди щоп’ятниці збираються у Теребовлянській міській раді та обговорюють ті чи інші проекти. На їхньому рахунку багато успішних акцій: щорічна театралізована хода на День патріота, захід, спрямований на покращення екології «Теребовля за чисте місто!»; благодійні ярмарки, тематичні вечори…

 

Читати також: Роль цегли у культурі або Для чого витрачати півмільйона на бібліотечні книжки. Досвід Теребовлянської громади

 

Найбільшим своїм здобутком молоді люди вважають минулорічне проведення Дня Теребовлі. Тоді все місто гуляло два дні. Були і художні виставки, і гумористичні шоу, і кіно просто неба, і святковий ярмарок, і навіть встановлення всеукраїнського рекорду: теребовляни сплели з купальського зілля найбільший трипільський символ. Святкування закінчилося грандіозним концертом гуртів «Плач Єремії», «Wszystko» та «Медовий полин».

А серед інфраструктурних проектів молодіжної ради найпомітнішим є придбання за кошти USAID 20 велосипедів та необхідного спорядження для велосипедистів. У рамках цього проекту створено також спеціальний майданчик для катання на велосипедах, скейтах та роликах. Поруч із цим майданчиком встановлено лавочки з сонячними батареями, які дають можливість цілодобово заряджати гаджети.

 

Читати на тему: «Заробляти мають усі, навіть культура і спорт!» - інтерв’ю голови Теребовлянської ОТГ

 

- Я багато чого навчилася у молодіжній раді, – зізнається 9-класниця Ілона Репко. – І тепер можу організувати будь-який захід – від закритої вечірки до загальноміського свята. Але якщо чесно, я приходжу сюди просто заради спілкування. Буває, що ми залишаємося у мерії до глибокої ночі, а до обговорення проектів справа не доходить. Проте завдяки таким вечорам ми стаємо злагодженою командою, готовою до будь-якої справи.

Голова Теребовлянської ОТГ Сергій Поперечний говорить, що планує наступного року втілити 100 проектів, 10 з яких має реалізувати Молодіжна міська рада. І щороку кількість саме молодіжних проектів має зростати.

 

Читати також: Як Теребовлянській громаді вдалося збільшити туристичний трафік до 7 тисяч осіб на рік. Репортаж

Приєднані зображення:

Теги:

молодь репортаж

Область:

Тернопільська область

Громади:

Теребовлянська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...