Мережа сільської первинної медицини налічує 4223 амбулаторій, — Геннадій Зубко на Рівненщині

В країні впроваджується децентралізація - реформа, що підсилює громади, сприяє розвитку сільських територій та дає нову якість життя. І ініціатива Президента з розвитку сільської медицини тут є ключовою. Адже медична послуга – базова та найголовніша для людини. Про це під час відвідування новозбудованої сільської амбулаторії у селі Забороль на Рівненщині наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Розбудова Нового освітнього простору, нових амбулаторій в сільській місцевості, яскраві дитячі майданчики – усе це створює якість життя для української молоді, робить їх освіченими і захищеними. З іншого боку, у нас є люди поважного віку, які також потребують уваги і допомоги від держави і, найголовніше – доступної медичної послуги. Будівництво нових амбулаторій в сільській місцевості дійсно наблизила послугу до людей. Наразі в Україні будується 517 нових амбулаторій. Всього мережа сільської первинної медичної допомоги, яку ми сформували відповідно до Методики, налічує 4223 амбулаторій», — зазначив Геннадій Зубко.

Рівненщина за темпами будівництва нових сільських амбулаторій у трійці лідерів серед областей. Тут будується 34 нових амбулаторій. Одну вже введено в експлуатацію у лютому 2019 року. Ще 14 заплановано в березні і 19 до червня 2019 року.

Рівненська область – серед пілотних регіонів, де впроваджується телемедицина. Так, у с. Забороль в новозбудованій амбулаторії вже розпочали тестувати новітню технологію. Відтепер мешканцям невеличкого села не треба їхати за десятки кілометрів до району чи області за консультацією. Лікар на місці зможе зв’язатися з вузькопрофільним спеціалістом другого рівня з обласної лікарні та надати якісну медичну допомогу.

Після запуску телемедицини, на думку Віце-прем’єр-міністра, медична послуга стане ще якіснішою. «Сімейні лікарі в громадах матимуть змогу зв’язатися з вузькопрофільним спеціалістом – кардіологом, пульмонологом, дерматологом ендокринологом з обласної лікарні. Додатково в перелік консультацій також буде включена й педіатрія. Такий механізм запустить більш ефективне надання медичної послуги», — підкреслив Зубко.

Нагадаємо, новозбудована Заборольська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини була реорганізована з ФАПу. Територія її обслуговування – 10 км. Це п’ять населених пунктів Рівненської області – Забороль, Решуцьк, Кустин, Боянівка і Сергіївка з населенням 3273 осіб.

22.02.2019 - 15:36 | Переглядів: 11304
Мережа сільської первинної медицини налічує 4223 амбулаторій, — Геннадій Зубко на Рівненщині

Приєднані зображення:

Теги:

Геннадій Зубко медицина

Область:

Рівненська область

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...