За підтримки Канади та Литви в Україні створять Регіональні центри проектного менеджменту

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Посольство Литовської Республіки в Україні та Agriteam Canada Consulting LTD підписали Меморандум, в рамках якого в Україні будуть створені Регіональні центри проектного менеджменту.


Ціль регіональних центрів — створити ефективну систему проектного менеджменту на рівні місцевого самоврядування для реалізації проектів, підсилити регіональні управлінські команди, а також на рівні центральної влади допомогти у спрощенні процедур для залучення інвестицій.

Меморандум підписали Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Маріус Януконіс, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Литва в Україні і Танія Сенфорд, директор проекту EDGE.

«Я дякую Уряду Литви, Канади, міжнародним фінансовим партнерам — Світовому банку, ЄІБ, ЄБРР, за підтримки яких в Україні сьогодні реалізовується 41 проект з модернізації комунальних підприємств тепло-, водопостачання, управління побутовими відходами. Також у співпраці з Європейським інвестиційним банком ми реалізовуємо програму з відновлення Донбасу, в рамках якої передбачено багато проектів. З іншого боку, для ефективної реалізації цих проектів, нам необхідно підсилити управлінські команди на місцях. Ми хочемо побудувати систему, яка б допомогла місцевому самоврядуванню, Уряду і міжнародним фінансовим організаціям (МФО) рекомендаціями щодо спрощення процедур для впровадження проектів і залучення інвестицій в Україну», — наголосив Геннадій Зубко.

«Це дуже важливий проект для майбутнього України, яка має великий потенціал – економічний, політичний та щодо створення нових робочих місць. Від проекту перевагу отримають всі, у тому числі й МФО. Хочу нагадати, Литва в 2027 році вдруге головуватиме в ЄС. І у нас є план в якому йдеться про Україну та її наближення до членства в ЄС. І сьогоднішній проект також наближає Україну до ЄС», — зазначив колишній Прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс.

Геннадій Зубко підкреслив, що Меморандум має інституційно закріпитись на рівні муніципалітетів, а також Агенцій регіонального розвитку, 18 з яких вже успішно функціонує в Україні. Тож для цього необхідно визначити цілі і конкретні KPІ. Зі свого боку, Танія Сенфорд, директор проекту EDGE, зазначила, що реалізація проекту дозволить українцям працювати у своїх рідних містах і будувати успішну кар’єру.

«Цей проект є важливим. Він має допомогти регіонам стати більш спроможними в управлінні інвестиційними проектами та співпраці з донорами. Проект базується на нашому досвіді, адже перед вступом в ЄС Литва мала такі ж проблеми щодо проектного менеджменту, які наразі є в Україні. Тому ми допомагатимемо вам», — зазначив у своєму виступі заступник Посла Литви Тадас Валіоніс.

За словами Романа Ващука, проект допоможе створити в Україні клас нових регіональних менеджерів.

У церемонії підписання Меморандуму взяли участь: Андрюс Кубілюс, колишній Прем’єр-міністр Литви, Роман Ващук, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні, Сату Кахконен, регіональний директор Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові, Тадас Валіоніс, заступник Посла Литви.

15.02.2019 - 12:15 | Переглядів: 12526
За підтримки Канади та Литви в Україні створять Регіональні центри проектного менеджменту

Приєднані зображення:

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...