За 2018 рік ЦНАПи перерахували в місцеві бюджети 3,4 млрд грн, - дані Мінрегіону

З децентралізацією для людей змінюється якість послуг і, в першу чергу, —  адміністративних, яка надають в громадах за принципом «єдиного вікна» та «прозорого офісу». В Україні вже створено 775 ЦНАПів (125 в ОТГ), головний критерій яких — 30-хвилинна доступність.

Про це на прес-конференції «Реформи NON-STOP. Масштаб змін» заявив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Серед лідерів по створенню ЦНАПів — Київська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська та Львівська області. Якісно надана адміністративна послуга приносить громадам і прибуток. Так за 2018 рік місцеве самоврядування отримало додатково дохід в 3,4 млрд за надання адміністративних послуг», — заявив Геннадій Зубко.

За його словами, деякі ЦНАПи вже можуть надавати до 300 адміністративних послуг жителям ОТГ, включно з видачею біометричних паспортів. Приклад, Кочубеївська ОТГ, куди за послугами ЦНАП приїздять навіть із сусідньої Дніпропетровської громади.

«Для нас ключовою є не лише кількість, а і якість послуг через долученість ЦНАП до всіх необхідних реєстрів та передачі деяких послуг від рівня міністерств на місця. І ми вже почали це робити. Також за підтримки проекту  EGOV4UKRAINE у ЦНАПах запроваджується електронна система обміну даними «Трембіта» та інформаційна система «Вулик», яка пришвидшить роботу адмінцентрів у 10 разів. Минулого року система «Вулик» вже стартувала у шести пілотних ЦНАПах, а до кінця 2020 року її буде задіяно у понад 400 ЦНАПах по всій Україні», — розповів Зубко.

У вдосконаленні роботи ЦНАПів, суттєво допомагає і програма «U-LEAD з Європою», за підтримки якої у громадах буде створено та модернізовано 600 ЦНАПів до 2020 року.

24.01.2019 - 13:45 | Переглядів: 9706
За 2018 рік ЦНАПи перерахували в місцеві бюджети 3,4 млрд грн, - дані Мінрегіону

Теги:

Геннадій Зубко адміністративні послуги

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...