Уряд Гройсмана для Харківщини

Нові об’єкти: будуємо сильну державу

Цього року на Харківщині за фінансової підтримки Уряду фінансують десятки соціально важливих проектів

Уряд щороку збільшує державну підтримку розвитку громад та розбудови інфраструктури. Цього року вона сягає понад 37,8 млрд грн. Ці кошти пішли в першу чергу на ремонти шкіл і дитячих садочків, лікарень, будівництво котелень і спортивних майданчиків. Також – на розвиток медицини у сільській місцевості, підтримку агровиробників у регіонах, енергоефективність

Цього року на Харківщині за фінансової підтримки Уряду фінансують десятки соціально важливих проектів. Зокрема, 2018 року Уряд виділив кошти на оновлення інфраструктури, трибун, поля стадіону в м. Дергачі, будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу, де будуть безкоштовними заняття для учнів Пісочинської ДЮСШ та учнів місцевих шкіл; на капітальний ремонт Ізюмської міської клінічної лікарні на 220 ліжок – тут приймають пацієнтів із трьох районів, а також переселенців і бійців АТО; на реконструкцію стадіону «Авангард» у м. Зміїв, який тепер відповідає європейським стандартам якості; на ремонт аварійного 200-метрового мосту через Сіверський Донець, ремонт усіх відділень Центральної районної лікарні у м. Дергачі, де щороку лікуються близько семи тисяч пацієнтів, на реконструкцію Золочівської ДЮСШ, де буде збільшено кількість секцій, тож заклад зможе приймати безкоштовно більше 400 дітей щоденно, на реконструкцію Золочівської музичної школи, де планується відкрити додаткові класи; на будівництво комплексу з перероблення ТВП у Дергачівському районі, де роками існувала загроза екологічної катастрофи, на ремонт Вовчанської ЦРЛ зі створенням сучасного приймально-діагностичного відділення, на фінансування будівництва двох станцій метро Олексіївської лінії в Харкові у напрямку аеропорту, нового електродепо і закупівлю 85 нових вагонів рухомого складу та десятки інших проектів.

Державна підтримка регіонів – пріоритет Уряду, тому в проекті бюджету на наступний рік зростає фінансування регіональних програм. А це – нові садочки, відремонтовані школи, лікарні та спортивні об’єкти по всій області.

 

У новому кардіоцентрі Харкова рятуватимуть життя

У Харківській обласній клінічній лікарні наступного року відкриють кардіоцентр

У Харківській обласній клінічній лікарні наступного року відкриють кардіоцентр, оснащений сучасним ангіографом. За допомогою цього обладнання буде врятовано життя тисяч людей, які страждають на серцево-судинні захворювання

Ангіограф буде придбано у межах урядової програми з розширення мережі кардіоцентрів за умов співфінансування з місцевим бюджетом. Це обладнання застосовується для діагностики та лікування патологій судин людського організму. За його допомогою лікарі можуть розпізнати зміни у судинах та провести лікування, зокрема, стентування, і врятувати людині життя.

Кардіоцентр працюватиме в режимі 24 години на добу, без вихідних. Кожна людина, яка потрапить до нього з гострим інфарктом міокарда, тобто потребуватиме термінової медичної допомоги, матиме безкоштовне обстеження та лікування, оскільки стенти та необхідні медичні матеріали закуповують державним коштом. Швидка діагностика та стентування знижує рівень смертності від інфаркту майже вчетверо.

Щороку в Україні 40 тисяч людей мають інфаркт, 16 тисяч серед них потребують негайного стентування. Саме тому Уряд розширює мережу кардіоцентрів, щоб хворі з серцево-судинними недугами мали можливість вчасно одержати професійну допомогу лікарів. Важливо, щоб пацієнт із гострим інфарктом потрапив до кардіоцентру якнайшвидше, адже від цього залежить його життя. Тому нові кардіоцентри розташовують на території країни таким чином, щоб «швидка» могла доправити пацієнта у відділення впродовж двох годин.

2017–2018 років Уряд виділив 300 млн грн на закупівлю 26 ангіографів для нових кардіоцентрів у різних регіонах. У бюджеті‑2019 передбачено на це іще 150 млн грн. Таким чином, за три роки в країні з’явиться 39 нових кардіоцентрів.

 

Якісні дороги: капітальний ремонт країни

Загалом цього року на проведення дорожніх робіт у Харківській області держава виділила близько 2,051 млрд грн на 165,3 км шляхів

Уряд цього року фінансує ремонт більш ніж 3 500 км українських автошляхів. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман неодноразово заявляв, що якісний ремонт українських доріг є одним із пріоритетів Уряду. Протягом 10 років будівництво, капітальний ремонт і реконструкція доріг у країні майже не проводились. Починаючи від 2016 року, фінансування дорожньої галузі щорічно зростає.

«Це – частина реалізації нашої стратегії: за п’ять років з’єднати всі обласні центри України. Наголошую: українці мають право їздити і зрештою – їздитимуть добрими дорогами», – заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман

Від цього року Укравтодор відповідальний за ремонт і утримання доріг тільки державного значення. Кошти для реконструкції шляхів місцевого значення передають через Дорожній фонд на місця, і вже місцева влада визначає, ремонт яких доріг є пріоритетним для цього регіону. Цьогоріч на ремонти і будівництво шляхів спрямовано близько 46 млрд грн, з них 11,5 передають у регіони на ремонт місцевих доріг.

Загалом цього року на проведення дорожніх робіт у Харківській області держава виділила близько 2,051 млрд грн на 165,3 км шляхів. Зокрема, на капітальний ремонт шляхопроводу на дорозі Чугуїв – Мілове, ремонт ділянок доріг М‑03 Київ – Харків – Довжанський, М‑18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Н‑26 Чугуїв – Мілове, Р‑46 Харків – Охтирка з ремонтом мосту, Р‑51 Мерефа – Лозова – Павлоград, Р‑78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка, Т‑21–01 /М18/ – Мерефа – Зміїв, Т‑21–04 Харків – Вовчанськ – контрольно-пропускний пункт «Чугунівка», Т‑21–22 Ізюм – Барвінкове, Т‑21–06/М‑03/ – Старий Мерчик – Мурафа – Краснокутськ, Т‑21–10 Шевченкове – Балаклія – Первомайський – Кегичівка, Т‑21–11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук та Т‑21–20 Зачепилівка – Андріївка – Кегичівка – Старовірівка – /М‑18/.

Завдання, яке ставить Уряд, – за п’ять років з’єднати якісними дорогами усі обласні центри. Дороги уже будують за новими стандартами, під суворим контролем і за новими жорсткими вимогами до підрядників. У проекті бюджету на 2019 рік Урядом передбачені рекордні 55,6 млрд грн на дорожню галузь, із них 14,7 млрд грн – на місцеві шляхи. Ще 2,5 млрд грн піде на безпеку дорожнього руху.

Теги:

Володимир Гройсман уряд2018

Область:

Харківська область

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...