Демидівська громада затвердила стратегію розвитку

Демидівська ОТГ, що на Рівненщині, затвердила Стратегію свого розвитку. Робота над документом тривала майже рік. За цей час відбулося три засідання робочої групи, чотири робочі зустрічі з експертами та консультантами, проведений соціально-економічний та SWOT-аналіз громади.

Координували роботу та забезпечували технічний супровід розробки Стратегії представники Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Методичне забезпечення, експертний аналіз даних і результатів досліджень, надання консультаційних послуг з питань стратегічного планування забезпечував радник ЦРМС Тарас Микитин.

До робочої групи з розробки стратегії входили депутати, працівники виконкому, керівники комунальних закладів і установ, представники бізнесу, громадські активісти і пересічні жителі громади – всього 39 осіб. Робота велась максимально відкрито, були враховані десятки пропозицій і зауважень.

Як відзначає Демидівський селищний голова Віктор Іщук, багато з пунктів Стратегії в громаді вже почали втілювати. Зокрема, використовується інструмент міжмуніципальної співпраці територіальних громад, готується спільний проект чотирьох громад по поводженні з твердими побутовими відходами. За рахунок субвенцій та власних коштів проведено реконструкцію вуличного освітлення в 10 селах ОТГ.

«Важливо виділити кілька моментів Стратегії розвитку Демидівської селищної ради на 2019-2022 роки. Так, в ній прописані дії, спрямовані на відродження промисловості. На території громади зараз багато площ, на яких колись були розташовані ферми, колгоспні двори, є вільні земельні ділянки. Селищна рада хоче створювати на їхньому місці нові виробництва, залучаючи до громади інвесторів. Велику увагу в Демидівці хочемо приділити розвитку туризму. В ОТГ є чимало відпочинкових баз, зелених садиб, тобто туризм вже розвивається. Цей напрямок будемо продовжувати», - розповів він.

Окремо в громаді планують зупинитися на спортивному туризмі. Знову ж таки, є потенціал створення тренувальних баз, тому планують працювати над цим напрямком й запрошувати спортсменів на тренувальні збори та змагання.

Ознайомитись зі Стратегією можна за посиланням.

 

19.12.2018 - 08:50 | Переглядів: 7445

Приєднані зображення:

Область:

Рівненська область

Громади:

Демидівська селищна об’єднана територіальна громада Демидівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...