Клуб кіномистецтва та Молодіжний ресурсний центр відкрили в Галицинівській громаді

 

14 грудня у Галицинівській громаді Миколаївської області відкрили Клуб кіномистецтва та Молодіжний ресурсний центр. Проекти реалізували у рамках співпраці об’єднаної громади та програми USAID DOBRE.

На подію завітав і керівник програми DOBRE Беррі Рід.

«Півтора роки тому, коли я вперше відвідав Галицинівську громаду, єдине, що я знав про неї – те, що тут є активна молодь і голова, який завжди її підтримує. Надзвичайно важливо створювати умови для того, щоб молоді люди залишались у громаді, мали можливості для розвитку та відчували себе частиною одного цілого», – наголосив Беррі Рід.

«Ми прагнемо залучити якнайбільше мешканців громади до змістовного дозвілля. Тому ці два проекти доповнюють один одного. А те, що і ресурсний центр, і клуб кіномистецтва розташовані в приміщенні сільради, доводить, що мешканці громади та представники місцевого самоврядування є одним цілим», – говорить Іван Назар, голова Галицинівської об’єднаної громади.

Громада знаходиться недалеко від Миколаєва, має хорошу транспортну розв’язку. Але тепер, коли тут з’явилися одразу два майданчики для саморозвитку та реалізації творчих здібностей, юнаки і дівчата можуть отримати додаткові освітні послуги чи провести час із користю у своїй громаді.

«Після об’єднання місцева активна молодь вирішила, що їй потрібен майданчик, де можна було навчатися, працювати з консультантами, розробляти власні проекти та впроваджувати їх у життя, розвиваючи нашу громаду. Тому на базі бібліотеки й був створений Молодіжний ресурсний центр», – розповідає голова правління ГО «Клуб сталого розвитку «Південна ініціатива» Віктор Сікаленко.

Слід наголосити, що нещодавно у громаді відкрили першу філію Центру освіти для дорослих у селі Прибузьке, а наступного року такі осередки з’являться в селах Українка, Лимани та Лупареве.

Потреба у створенні Клубу кіномистецтв, який отримав назву «The SAMe», виникла декілька років тому. Ще в 2016 році активна молодь громади провела відео-школу та еко-школу для молодих журналістів. Виявилося, що багато юнаків та дівчат зацікавлені у фото- й відеозйомках. Тож представники молодіжної ради взяли участь у конкурсі «Місцеві ініціативи для розвитку громад», який в рамках програми DOBRE проводив БФ «Ласка». За виділені кошти вони придбали проектор, екран, квадрокоптер, фотоапарати, ноутбуки, графічні планшети, які допоможуть знімати та монтувати ролики про життя Галицинівської об’єднаної громади.

Щоб продемонструвати, як можна застосовувати придбане обладнання, представники Молодіжної ради взяли участь у майстер-класі з відеомистецтва. Вони мали одну годину, щоб створити власний ролик, змонтувати його та презентувати гостям.

За словами учасника Клубу кіномистецтва Василя Сагуна, місцева молодь зацікавлена у тому, щоб відродити якісне відеомистецтво, яке сьогодні втрачає свою популярність, та стати професіоналами у цій справі.

Приєднані зображення:

Теги:

культура молодь Культура кращі практики

Область:

Миколаївська область

Громади:

Галицинівська територіальна громада

Джерело:

Український кризовий медіа-центр

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...