Разом ми змінюємо країну на краще, - Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні з Днем місцевого самоврядування

"Місцеве самоврядування відіграє у житті громадян значно більшу роль, ніж будь-які центральні чи місцеві органи виконавчої влади, а також є визначальним чинником регіонального розвитку країни та соціально-економічного відродження українських громад. Приємно бачити, що органи місцевого самоврядування щороку діють ефективніше, розв’язують більшість проблем, забезпечуючи комфортне життя наших громадян. І за цими успіхами стоять конкретні люди, які взяли на себе відповідальність", - сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні з Днем місцевого самоврядування:

"Децентралізація відкрила перед країною нові можливості. Після десятиліть існування жорсткої централізованої системи, місцеве самоврядування отримало реальні стимули для соціальної, економічної, культурної реалізації громад. Реформа з децентралізації влади принесла зміни, про які ще п’ять років тому ніхто не думав і не уявляв. Це конкретні справи, про які представникам місцевого самоврядування сьогодні не соромно говорити: будівництво нових садків і шкіл, модернізація закладів культури та охорони здоров’я, інфраструктури, автошляхів та мостів.

Важливим етапом у розвитку місцевого самоврядування стало утворення об’єднаних територіальних громад, які мають чимало важелів у здійсненні самоврядування, заробляння та акумулювання коштів, інвестицій у місцеве господарство. Понад 800 об’єднаних територіальних громад уже сповна користуються новим статусом і новими можливостями. Протягом поточного року ми спрямували 1,3 млрд гривень на розвиток об’єднаних територіальних громад. Уряд розпочав процес передачі земель з-поза меж населених пунктів – 479 об’єднаних територіальних громад уже отримали 938 тис. гектарів землі. Ми бачимо успішність цих кроків – доходи об’єднаних громад зростають у рази.

Уряд рішуче налаштований і в подальшому відстоювати реформу  децентралізації. Ми вже попрощалися з абсурдною системою, коли зароблені на місцях кошти відбиралися у громад до “центру” і потім з “центру” адміністративним чином розподілялися між громадами. Люди стають справжніми господарями на своїй землі, мають усі можливості для самостійного господарювання і несуть відповідальність за розвиток своїх громад. Вірю, що децентралізація є однією з найбільш важливих передумов нашого подальшого успіху, економічного розвитку країни. Тому Уряд і я особисто докладемо усіх зусиль для продовження реформи місцевого самоврядування і подальшого поглиблення децентралізації.

Висловлюю подяку всім представникам, працівникам та активістам місцевого самоврядування і бажаю подальших звершень на благо українських громад, нашого суспільства, нашої країни! Наше спільне майбутнє – у наших руках, у руках кожної громади і кожного громадянина! Разом ми змінюємо країну на краще!"

07.12.2018 - 09:39 | Переглядів: 6714
Разом ми змінюємо країну на краще, - Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні з Днем місцевого самоврядування

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

Урядовий портал

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...