Проектні менеджери громад готуються до конкурсу проектів на фінансування ДФРР

Як підготувати проект на ДФРР і отримати фінансування – відповідь на це питання шукали проектні менеджери об’єднаних громад Житомирщини на семінарі «Підготовка проектів, які можуть фінансуватися коштом Державного фонду регіонального розвитку у 2019році», який організували Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном, спільно з Департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА.

5 листопада було оголошено початок конкурсного відбору проектів громад, і на сьогодні на онлайн платформі подано 41 проект, з них 21 – не відповідає ключовим вимогам. Завершується час відбору за два дні, тому цей семінар дасть можливість громадам ще раз перевірити на відповідність всім критеріям свої проекти.

«Отримати фінансування проекту від ДФРР складно, адже потрібно таким чином написати проект, щоб він відповідав критеріям: бюджет проекту від 5 мільйонів гривень і відповідність визначеним пріоритетам Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2020 року», -  наголошує Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського ЦРМС.

Під час семінару учасники та промовці акцентували увагу саме на критеріях відбору та механізмах роботи ДФРР, а також обговорили результати моніторингу, який провела група радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «U-LEAD з Європою» на основі даних, зібраних 20 регіональними Центрами розвитку місцевого самоврядування.

В Стратегії розвитку Житомирської області  визначені п’ять ключових пріоритетів:

  • забезпечення енергоефективності закладів освіти та охорони здоров’я;
  • забезпечення умов для підтримки підприємництва через створення ЦНАПів;
  • підвищення суспільної свідомості щодо стану здоров’я через створення умов для заняття спортом (будівництво, реконструкція чи капітальний ремонт закладів фізичної культури та спорту);
  • модернізація систем екстреної медичної допомоги;
  • розвиток мережі закладів культури.

«На жаль, якість проектів від громад не завжди відповідає очікуванням, але завдяки таким семінарам ми можемо допомогти проектним менеджерам побачити свої помилки та врахувати кращі практики проектів, які були профінансовані», - наголошуєТетяна Ходаківська, фахівець Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.

На онлайн платформі Державного фонду регіонального розвитку можна ознайомитись з усіма проектами, що вже були подані громадами регіону. Зокрема, проект Пулинської селищної ради передбачає будівництво сучасного приміщення для проведення навчально-тренувальних занять та змагань з ігрових видів спорту в селищі Пулини для молоді міста та району. Вартість об’єкту становить 5,8 млн гривень, із яких 4 надає ДФРР, а 1,7 – бюджет громади.

«Громада має своїх призерів на всеукраїнських та міжнародних спортивних змаганнях, але тренувальної бази у нас немає. Тому створення такого центру розвитку спорту зможе забезпечити потребу громади», - наголошує Олександр Макеєнко, заступник голови Пулинської селищної ради.

Результати відбору проектів будуть відомі після 5 грудня, а фінансування та реалізація проектів відбуватимуться у 2019 році.

03.12.2018 - 17:03 | Переглядів: 8361
Проектні менеджери громад готуються до конкурсу проектів на фінансування ДФРР

Приєднані зображення:

Теги:

ДФРР

Область:

Житомирська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...