Будівництва та ремонти Волоківської ОТГ

Волоківська об’єднана громада є однією з перших громад, що утворились в 2015 році у Чернівецькій області. Впродовж цих трьох років громаді вдалось значно покращити інфраструктуру в селах. З реалізованими проектами можна ознайомитись на сайті ОТГ. Тут можна знайти перелік відремонтованих об’єктів та започаткованих ініціатив, які здійснені коштом різних джерел. Одним із важливих джерел розбудови інфраструктури громад є інфраструктурна субвенція. У 2016 році громада отримала субвенцію у розмірі 4,6 млн грн, у 2017 – 2,8 млн, а цього року – 1,9 млн грн.

Кошти інфраструктурної субвенції минулого року вклали у побудову нового дитячого садочка у селі Валя Кузьмина. Він майже повністю готовий, але у громаді стикнулись з проблемою підключення його до електромережі. За словами Валентина Глопіни, голови Волоківської ОТГ, «побудувати було легше, аніж здати в експлуатацію». Однак керівництво громади працює над розв’язанням цієї проблеми, тому можна з оптимізмом очікувати якнайшвидшого відкриття нового закладу.

З минулого року у громаді відбувається ще одне будівництво, цього разу у селі Грушівка. Спочатку тут планували збудувати нову амбулаторію, але в процесі формування остаточної мережі первинної ланки медицини в області вирішили, що тут доцільніше буде створити пункт здоров’я. Тому проект змінили, і зараз збудовано приміщення, де розміститься і пункт здоров’я, і дитячий садок. На роботи по цьому об’єкту цього року з коштів субвенції на розвиток інфраструктури виділили майже 2 млн грн.

«Найбільше питань і проблем стосуються власного бюджету. Ми вже третій рік як ОТГ, виплати завжди всі отримували вчасно. Однак ми зіткнулись з тим, що на розвиток йде значно менше коштів, аніж могло б. При цьому ми вкладаємо в інфраструктуру громади, але після того, як проведемо оптимізацію всіх структур в громаді, зможемо вивільнити власні кошти для розвитку», - розповів Валентин Глопіна, голова громади.

Наприкінці минулого року у громаді також відкрили ЦНАП. Нині розмірковують над його розширенням, тому Віктор Лащак, радник з муніципальних послуг Чернівецького ЦРМС, порекомендував взяти участь в конкурсі від Програми «U-LEAD з Європою», що дозволить залучити додаткові кошти для обладнання робочих місць працівників та купівлі програмного забезпечення. В цьому напрямі також важливим є відведення нового приміщення, яке буде зручним та доступним для людей.

23.11.2018 - 16:01 | Переглядів: 8719

Приєднані зображення:

Область:

Чернівецька область

Громади:

Волоківська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...