Нові робочі місця та свіжий хліб «під двері» – в селі на Полтавщині розвивають підприємництво

Нові робочі місця, податок до місцевої казни та пекарня, яка пече натуральний хліб – у Сергіївській об’єднаній громаді поділилися досвідом розвитку підприємництва в селі.

Працювати на розвиток та пожвавлення місцевої економіки – така позиція керівництва Сергіївської об’єднаної територіальної громади приносить перші плоди. Нагадаємо, в громаді діє фонд підтримки підприємництва та економічно-інвестиційний відділ, які заохочують підприємців започаткувати бізнес в ОТГ. Ще влітку тут знайшли інвестора готового взятися за створення міні-пекарні. Для цього із бюджету ОТГ виділили 150 тис грн безвідсоткового кредиту підприємцю на півтора року. Нині пекарня вже запрацювала. А це не просто нові робочі місця – вже працевлаштовано 6 осіб, а й податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), який сплачується до місцевого бюджету, оскільки підприємство зареєстроване в Сергіївці.

– У селі діяло «Споживче товариство» із кволою торгівлею. Знайшовся підприємець із сусіднього села, який викупив будівлю, відремонтував її і відкрив там пекарню, – розповідає Ігор Лідовий, голова Сергіївської об’єднаної територіальної громади.

Далі – більше, вже наступного тижня при пекарні відкривають безалкогольне кафе, де продаватимуть свіжу випічку, каву, чай, шоколад. А це ще два додаткових робочих місця.

Хлібобулочні вироби реалізують в Сергіївці, але в планах і торгівля у віддалених селах та на хуторах.

– Підприємець обіцяє, що хліб можна буде замовляти по телефону і таким чином, буде діяти послуга «під двері» – хліб привозитимуть на замовлення всім охочим, – каже сільський голова. – Крім того з 1 грудня ми укладаємо з ним договір про постачання свіжих хліба й булочок у школи та дитячі садки громади. В ОТГ 3 загальноосвітні навчальні заклади та 3 дошкільні. Нині в нас така проблема, що в навчальні заклади хлібобулочні вироби завозять лише двічі на тиждень. З 1 грудня свіжа випічка буде щодня.  У випічку не додають жодних хімічних домішок, все зроблено з натуральних продуктів, за старими рецептами. А для того, щоб працівники опанували рецептуру, запросили технолога зі Львова.

Теги:

бізнес

Область:

Полтавська область

Громади:

Сергіївська сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Kolo.news

Поділитися новиною:

Коментарі:

Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

09 квітня 2021

Телевізійний конкурс "Наша громада" розпочинає пошук місцевих проєктів розвитку

Телевізійний конкурс "Наша громада" розпочинає...

Стартував конкурс проєктів “Наша громада”, які стимулюватимуть та підтримуватимуть розвиток територіальних громад....

09 квітня 2021

42 експерти розробляли індикатори для системи оцінки ефективності територіальних громад

42 експерти розробляли індикатори для системи...

Триває пілотний етап з розробки системи оцінки ефективності територіальних громад, який програма USAID...

09 квітня 2021

7 громад відбрали для участі в проєкті «Центри культурних послуг, як інструмент згуртованості громади»

7 громад відбрали для участі в проєкті «Центри...

2 квітня завершився відбір територіальних громад до участі в проєкті «Центри культурних послуг, як інструмент...

09 квітня 2021

Державна фінансова підтримка сільгосптоваровиробників як один з інструментів розвитку сільських територій

Державна фінансова підтримка...

Уряд розширив напрямки бюджетної програми з надання державної фінансової підтримки для сільськогосподарських...

09 квітня 2021