Нові робочі місця та свіжий хліб «під двері» – в селі на Полтавщині розвивають підприємництво

Нові робочі місця, податок до місцевої казни та пекарня, яка пече натуральний хліб – у Сергіївській об’єднаній громаді поділилися досвідом розвитку підприємництва в селі.

Працювати на розвиток та пожвавлення місцевої економіки – така позиція керівництва Сергіївської об’єднаної територіальної громади приносить перші плоди. Нагадаємо, в громаді діє фонд підтримки підприємництва та економічно-інвестиційний відділ, які заохочують підприємців започаткувати бізнес в ОТГ. Ще влітку тут знайшли інвестора готового взятися за створення міні-пекарні. Для цього із бюджету ОТГ виділили 150 тис грн безвідсоткового кредиту підприємцю на півтора року. Нині пекарня вже запрацювала. А це не просто нові робочі місця – вже працевлаштовано 6 осіб, а й податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), який сплачується до місцевого бюджету, оскільки підприємство зареєстроване в Сергіївці.

– У селі діяло «Споживче товариство» із кволою торгівлею. Знайшовся підприємець із сусіднього села, який викупив будівлю, відремонтував її і відкрив там пекарню, – розповідає Ігор Лідовий, голова Сергіївської об’єднаної територіальної громади.

Далі – більше, вже наступного тижня при пекарні відкривають безалкогольне кафе, де продаватимуть свіжу випічку, каву, чай, шоколад. А це ще два додаткових робочих місця.

Хлібобулочні вироби реалізують в Сергіївці, але в планах і торгівля у віддалених селах та на хуторах.

– Підприємець обіцяє, що хліб можна буде замовляти по телефону і таким чином, буде діяти послуга «під двері» – хліб привозитимуть на замовлення всім охочим, – каже сільський голова. – Крім того з 1 грудня ми укладаємо з ним договір про постачання свіжих хліба й булочок у школи та дитячі садки громади. В ОТГ 3 загальноосвітні навчальні заклади та 3 дошкільні. Нині в нас така проблема, що в навчальні заклади хлібобулочні вироби завозять лише двічі на тиждень. З 1 грудня свіжа випічка буде щодня.  У випічку не додають жодних хімічних домішок, все зроблено з натуральних продуктів, за старими рецептами. А для того, щоб працівники опанували рецептуру, запросили технолога зі Львова.

Теги:

бізнес

Область:

Полтавська область

Громади:

Сергіївська сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Kolo.news

Поділитися новиною:

Читайте також:

03 жовтня 2022

Аналіз виконання місцевих бюджетів за 8 місяців 2022 року

Аналіз виконання місцевих бюджетів за 8 місяців...

Автор: Ігор Онищук, Шведсько-Український Проект «Підтримка децентралізації в Україні», SALAR...

03 жовтня 2022

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 21-30 вересня 2022 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проект PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію ключових новин та...

03 жовтня 2022

Уряд удвічі збільшив компенсацію витрат громадянам, які прихистили внутрішніх переселенців

Уряд удвічі збільшив компенсацію витрат...

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо...

03 жовтня 2022

Електронне діловодство для освітян: мрія чи реальність - запис вебінару

Електронне діловодство для освітян: мрія чи...

Система АІКОМ, плани щодо підключення е-журналів до неї, а також заплановані зміни до нормативки – про це та більше...