У Львові проведено тренінг для старост об’єднаних територіальних громад Львівщини

17-18 липня проведено тренінг для старост об’єднаних територіальних громад Львівщини на тему «Роль старости в управлінських процесах».

«Це перший захід, що присвячений виключно новому інституту місцевого самоврядування в Україні – старостам. Сьогодні для багатьох учасників це нагода чи не вперше побачити своїх колег з інших громад, налагодити контакти та обмінятися досвідом» - наголосив Андрій Бринь, директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області, з ініціативи якого і відбувся тренінг.

У дводенному навчанні взяли участь 28 учасників, як новообрані старости, так і ті, хто тимчасово виконує їх обов’язки до проведення виборів. Як зазначила Наталія Федюк, радник з питань децентралізації: «Незважаючи на те, що такі посадові особи тільки нещодавно введені у вітчизняне правове поле, старости Львівщини вже активно працюють, виконуючи значне коло обов’язків для покращення добробуту населення не тільки своїх старостинських округів, але й об’єднаної територіальної громади в цілому».

Підтвердженням її слів є перелік тем, що піднімались під час навчання: статус, права та обов’язки старости, положення про старосту, реєстрація старостами актів цивільного стану, питання антикорупційного законодавства, участь старост в роботі ради та виконавчого комітету. «Ми виконуємо дуже багато обов’язків, які не врегульовані законодавчо. Хотілося, щоб наші права, обов’язки та повноваження були чітко визначені галузевим законом, тоді наша робота буде ще кращою» - Григорій Дробенко, в.о. старости Кротошинського старостинського округу (Давидівська ОТГ).

До навчання залучались як працівники Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області, так і зовнішні експерти. На прохання роз'яснити особливості вчинення старостою нотаріальних дій радо відгукнувся начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський. Тренінг з Розвитку лідерських якостей провела академічний директор Львівської бізнес-школи УКУ Ярина Бойчук. Юрисконсульт Центру Максим Бризіцький за допомогою практичних завдань показав можливі ризики в їх роботі, що вже відобразились у судовій практиці.

За підсумками тренінгу учасники пройшли анкетування щодо його ефективності, отримали копії матеріалів, що розглядалися, обмінялись контактами і, що найголовніше, висловили бажання брати участь у нових зустрічах та вже запропонували нові теми для розгляду.

«Наша об’єднана територіальна громада процвітає і ми – старости маємо активно цьому сприяти. Навчання допомагають отримати нам нові навички для їх реалізації у своїх громадах» - зазначила Ольга Гурдя, староста Бортниківського старостинського округу (Ходорівська ОТГ).

Нагадаємо, що Установа «Центр розвитку місцевого самоврядування» - це недержавна неприбуткова організація, створена з метою сприяння зміцненню спроможності органів влади та місцевого самоврядування на центральному, регіональному та місцевому рівнях.

19.07.2017 - 13:34 | Переглядів: 9124
У Львові проведено тренінг для старост об’єднаних територіальних громад Львівщини

Приєднані зображення:

Теги:

Область:

Львівська область

Громади:

Давидівська сільська об’єднана територіальна громада Ходорівська міська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...