На Чернігівщині пройшли тренінги для представників ОТГ (+фото)

Днями в Чернігівському підрозділі Центру розвитку місцевого самоврядування завершилась серія тренінгів для лідерів об’єднаних територіальних громад, що були організовані в травні цього року  в рамках програми «U-LEAD  з Європою» - найбільш масштабного проекту з реформи децентралізації за підтримки  ЄС, що покликаний сприяти посиленню спроможності місцевого самоврядування в Україні.

Тренерами були запрошені представники ГО «Нове бачення», яка розробляє і реалізує освітні проекти, пов'язані з навчанням демократії, формуванням громадянських компетенцій та утвердженням принципів освіти в інтересах сталого розвитку на основі відкритого обговорення, дискусії, критичного мислення, технологій ефективного спілкування та взаємодії.

Під час першого навчального заходу посадовці місцевого самоврядування та громадські активісти об’єднаних громад Чернігівщини набували нових навичок та вмінь в переговорних процесах, зокрема, з організації та ведення переговорів, познайомилися зі стратегіями і тактиками ведення переговорів; освоїли універсальні способи переконання; научились більш ефективно задавати відкриті питання і використовувати їх в переговорах для отримання результату; вчилися сприймати складні переговори позитивно і застосовувати навички ефективної комунікації для їх успішного завершення.

Другий тренінг був присвячений технологіям критичного мислення та мав на меті навчити представників громад користатися ними в об’єднаних територіальних громадах для прийняття  ефективних рішень.

Під час навчання його учасники розглянули сучасні підходи до кадрових компетенцій, вчились  розвивати  навички  критичного мислення для лідерів громад, краще розуміти важливість зворотного зв'язку з громадою.

Тренери Олена Зима, Олександр Шаньгін, Марина Терлова, Тетяна Ремех пояснили учасникам конкурентні переваги громад, чиї лідери володіють навичками критичного мислення, для просування реформи децентралізації та ефективної взаємодії на місцевому рівні.

«Обличчя влади змінюється! Сьогодні в об’єднаних територіальних громадах серед керівників, спеціалістів та громадських лідерів – люди, які прагнуть розвитку, як особистого, так і власних громад, ті, для кого влада – не самоціль, а інструмент для якісних змін життя мешканців громад.  Випускники наших навчальних заходів отримують  нові знання як за формою так і за змістом. І я впевнена, що в тому числі і завдяки новим вмінням та навичкам, яких вони набувають,  саме ці люди будуть творцями тих змін, яких ми прагнемо в ході децентралізації!» - вважає директор Чернігівського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик.

26.05.2017 - 13:31 | Переглядів: 7064

Приєднані зображення:

Область:

Чернігівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...