11 грудня пройдуть перші вибори в 41 об’єднаній громаді: перелік громад і поради виборцям

У неділю, 11 грудня 2016 року, відповідно до постанови Центральної виборчої комісії, перші вибори місцевих голів та депутатів пройдуть у 41 об’єднаній територіальній громаді з 12 областей України.

Сьогодні на депутатів та голів місцевих рад, особливо в об’єднаних громадах, покладається велика відповідальність, бо значно збільшуються їхні повноваження, ресурси і очікування людей, які повірили у реформу.

Під час круглого столу в Українському кризовому медіа центрі представники Уряду, Парламенту, об’єднаних громад та експерти надали свої поради виборцям, які допоможуть не розчаруватися згодом у їхньому виборі.

«Не голосуйте за популістів, не піддавайтесь на популістські гасла. Голосуйте за господарів, за тих людей, з якими ви зможете вести діалог, яким ви довіряєте. Хто б це не був – голова чи депутат. Голосуйте за живих людей, з якими ви будете спілкуватися в майбутньому, які дійсно можуть зробити зміни у вашому населеному пункті», - Вадим Гаєв, голова Новопсковської об’єднаної громади Луганської області.

«Обирайте не лише тих, хто вам подобається, а тих, хто реально може управляти фінансами і ресурсами громади», - Іван Ковач, голова Тячівської об’єднаної громади Закарпатської області.

«На місцевих лідерів, за яких ви голосуватиме, лягає сьогодні дуже велика відповідальність щодо господарювання у громаді, а це фінанси, планування території, надання послуг та усе інше. Тому варто голосувати за людей, які можуть взяти на себе цю відповідальність і рухатися вперед», - Геннадій Зубко, Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

«Мене дивує, чому на ці місцеві вибори висунули кандидатів ті партії, які в Парламенті категорично проти децентралізації. Мені здається, це робиться для того, щоб у разі перемоги на цих виборах, у них була можливість скомпрометувати реформу. Для них головне – показати, що реформа не дає успіху. А для цього треба прийти до влади і показати, що вона нездатна. Іншого резону їм обиратися я не бачу. 90 % тих, хто винесли тягар процесу об’єднання, балотуються, і вони вже довели, що можуть за собою вести людей. Думаю, таким кандидатам і слід надавати пріоритет», - Юрій Ганущак, директор Інституту розвитку територій.

«Завдяки децентралізації, у людей в громадах відбувається перехід від патерналізму (принцип управління, за яким держава вирішує, що має робити місцева влада – Ред.) до, вибачаюсь, куркулізму, коли ми самі вирішуємо свої питання. На жаль, дехто, хто сидять у Парламенті, називають себе патріотами, лібералами, радикалами, але насправді вони є неокомуністами, бо не хочуть забрати патерналізм, вони хочуть бути «благодєтєлями» і тому пробують зупинити цей процес. Не вийде» - Анатолій Ткачук, директор з науки і розвитку Інституту громадянського суспільства.

«Перед тим, як будете йти на вибори, зайдіть на сайт Верховної Ради, подивіться результати голосування по законопроектах. Подивіться, як голосували за надважливий для громад, для людей законопроект 4676. Думаю, вам це допоможе зробити більш свідомий вибір», - Вікторія Пташник, народний депутат України.

«Головне прийдіть і зробіть усвідомлений вибір. Ви обираєте тих, хто має представляти ваші інтереси, а не реалізовувати свої амбіції і забаганки», - Денис Рибачок, експерт Комітету виборців України.

Довідка

У Вінницькій області вибори 11 грудня пройдуть у 7 об’єднаних громадах: Дашівській, Джулинській, Ковалівській, Мельниківській, Райгородській, Сокиринецькій, Шпиківській.

У Волинській області – у 5 ОТГ: Княгининівській, Литовезькій, Поворській. Поромівській, Прилісненській.

У Дніпропетровській області – у 3 ОТГ: Аульській, Божедарівській, Криничанській.

У Запорізькій області – у 5 ОГТ: Біленьківській, Ботіївській, Малотокмачанській, Остриківській, Таврійській.

У Миколаївській області – у 5 ОГТ: Олександрівській, Прибужанівській, Мостівській, Михайлівській (Улянівській), Чорноморській.

У Одеській області – в 1 ОТГ: Затишанській

У Полтавській області – в 1 ОТГ: Сергіївській

У Тернопільській області – в 1 ОТГ: Боремельській

У Рівненській області 1 – в ОТГ: Борщівській

У Херсонській області – у 4 ОТГ: Асканія-Новій, Музиківській, Каланчацькій, Хрестівській

У Чернівецькій області – в 2 ОТГ: Красноїльській, Чудейській

У Чернігівській області – в 5 ОТГ: Гончарівській, Батуринській, Лосинівській, Мринській, Остерській.

18 грудня 2016 року перші вибори пройдуть ще у 143 об’єднаних територіальних громадах.

09.12.2016 - 15:19 | Переглядів: 21423
11 грудня пройдуть перші вибори в 41 об’єднаній громаді: перелік громад і поради виборцям

Відео:

Теги:

вибори Геннадій Зубко Анатолій Ткачук Юрій Ганущак Вікторія Пташник

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...