Інвестиції у Херсонську область зросли у 2 рази, але потенціал регіону значно більший, — В’ячеслав Негода

Цього року в більшості регіонів відновлюється позитивна динаміка розвитку. Одні з найкращих показників демонструє Херсонська область, яка цього року залучила вдвічі більше капітальних інвестицій.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода під час IX міжнародного інвестиційного форуму Херсонщини «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток».

Перший заступник Міністра зазначив, що у рейтингу регіонів за перше півріччя, який проводиться Мінрегіоном, за показниками напряму економічної ефективності Херсонщина поступилася тільки місту Києву, а за напрямом інвестиційного розвитку область увійшла в десятку регіонів-лідерів.

«Зростання обсягу інвестиційних ресурсів свідчить про підвищення довіри інвесторів до влади та успішності реформ», — сказав В’ячеслав Негода.

За його словами, розвиток туризму, що є точкою зросту Херсонської області, теж має позитивну динаміку. Чисельність внутрішніх туристів в регіоні у цьому році збільшилася на 15 %, іноземних — на 12 %. Обсяги надходжень від туристичної галузі зросли на 71,5 %. «Це дуже хороші і важливі показники, це сигнал для інвесторів, які планують працювати в області», — сказав В’ячеслав Негода.

Завдяки бюджетній та податковій децентралізації доходи місцевих бюджетів Херсонщини зросли на 52,3 %, тоді як середній показник по Україні – 49,6 %. «Ці цифри руйнують усі міфи і популістські закиди про неефективність реформи», — сказав В’ячеслав Негода.

За словами Першого заступника Міністра, держава надає помітну підтримку регіонам в рамках Державного фонду регіонального розвитку і субвенції об’єднаним громадам. Так, протягом 2015-2016 років на Херсонщині за кошти ДФРР реалізовано 49 проектів на суму понад на 190 млн грн.

«Але у розвитку об’єднаних громад і залученні коштів державної субвенції Херсонській області ще є куди розвиватися. Для порівняння, об’єднані громади Хмельниччини отримали лише цього року 216 млн грн державної підтримки, громади Тернопільщини мають 141 млн грн субвенції, тоді як Херсонська, де створена поки лише одна об’єднана громада, – всього 4,6 млн грн. Отже пришвидшуйте процес створення спроможних громад, які будуть привабливі інвесторам, зможуть залучати кошти, відповідати за розвиток своєї території, а отже розвивати регіон в цілому», — сказав В’ячеслав Негода

На його думку, завдання місцевої влади та бізнесу — підготувати та залучити інвестиції для реалізації таких проектів, які підвищують конкурентоспроможність регіону, створюють робочі місця, збільшують частку інноваційної продукції в її загальному обсязі, забезпечують якісні послуги та найвищі стандарти життя населення області.

30.09.2016 - 17:41 | Переглядів: 9751
Інвестиції у Херсонську область зросли у 2 рази, але потенціал регіону значно більший, — В’ячеслав Негода

Теги:

В'ячеслав Негода

Область:

Херсонська область

Джерело:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...