Баранівська ОТГ отримає більше 760 тис. євро з ЄС на розвиток органічного простору у громаді

У рамках грантового проекту з Європейським Союзом Баранівська ОТГ залучить більше 760 тис.євро на створення органічного простору у громаді, органічних виробництв та залучення молоді до розвитку ОТГ.

Про це розповіла заступник голови Баранівської міської ОТГ Оксана Загорська.

«На проект "Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ" планується залучити з Європейського Союзу більше 760 тис. євро. Органічний простір, органічне виробництво, інновації та активні громадяни є основою стратегії розвитку Баранівської ОТГ. Тому саме на цих складових побудований проект. У рамках проекту планується будівництво сироварні, органічної ферми, шкільної майстерні та теплиць, торгово-тренінгового центру, проведення навчань для вчителів та жителів громади і багато іншого», – зазначила Оксана Загорська.

На сьогодні Баранівська міська рада вже отримала перший транш у розмірі 600 тис. грн, які планують спрямувати для виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво торгово-тренінгового центру та органічної міні-сироварні.

«Ми вже зареєстрували кооператив "Мілка", на базі якого буде створюватися органічна міні-сироварня. Мешканці приватних господарств, які мають корову, об’єднавшись у кооператив та одержавши органічні виробничі потужності, збільшать вартість молока. Торгово-тренінговий центр дозволить розвивати такий органічний бізнес та стане базою для навчань. Тут будуть продаватися сільськогосподарські продукти, вирощені на території громади, та розташований бізнес-інкубатор. Таким чином усі створювані кооперативи матимуть власний фірмовий пункт продажу продукції», – розповіла заступник міського голови.

За її словами, співзаявником проекту виступає ТОВ «Галекс-Агро». Компанія спрямує 190 тис.євро на створення органічної ферми та надаватиме власні приміщення і устаткування для проведення практичних уроків для старшокласників та студентів.

Саме залучення молоді до розвитку громади є одним з ключових складових проекту. У рамках навчального плану у шкільних закладах буде створено кооперацію з деревообробки, шиття та вирощування в парниках органічних рослин. З одного боку, школярі матимуть шанс розвинути свої технічні навички, а з іншого – отримуватимуть навички для створення власного бізнесу. Діти, котрі зацікавляться, зможуть пройти курс підприємництва, який допоможе зрозуміти, як заробляти гроші власними руками, стати бізнесменами, виробляти і продавати свої продукти.

Термін реалізації проекту становить 3 роки.

Область:

Житомирська область

Громади:

Баранівська територіальна громада

Джерело:

Сайт Житомирської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

21 березня 2024

У двох громадах Харківщини відкрили Центри життєстійкості

У двох громадах Харківщини відкрили Центри...

Валківська та Кегичівська громади першими на Харківщині відкрили Центри життєстійкості для своїх мешканців. Відтепер...

21 березня 2024

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки: інтерв’ю зі старостою

Сприяти мобілізації, але не роздавати повістки:...

Як старості вибудувати роботу з жителями громади, завоювати їхню довіру і не зрадити очікування. Автор: Євген...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...